Sport > Tenis

Srđan Đoković NAPRAVIO PROBLEM Novaku: Australijan open izdao UPOZORENJE

Otac našeg najbolje tenisera pozirao je sa pristalicama Putina i Rusije, iako je u Melburnu zabranjeno isticanje političkih obeležja

Izvor: K1info/Tanjug

26/01/2023 > 10:39

podeli vest:

Srđan Đoković NAPRAVIO PROBLEM Novaku: Australijan open izdao UPOZORENJE
Foto: K1info/Tanjug/AP Photo/Aaron Favila/youtube printscreen


Organizatori Australijan opena upozorili su danas tenisere i članove njihovih ekipa na politiku turnira o "neprikladnim zastavama", saopšteno je danas u Melburnu.

- Mala grupa ljudi istakla je neprikladne zastave i simbole i pretila radnicima obezbeđenja posle meča u sredu uveče i bila je udaljena - navedeno je u saopštenju Teniskog saveza Australije.

U saopštenju Teniskog saveza Australije se navodi da je policija ispitala četiri osobe zbog isticanja neprikladnih zastava i simbola, ali i zbog pretnji redarima posle jučerašnjeg meča između Srbina Novaka Đokovića i Rusa Andreja Rubljova u četvrtfinalu turnira u Melburnu.

Britanski mediji navode da se posle ovog meča grupa navijača okupila ispred Rod Lejver Arene. Osim srpskih neki od njih nosili su i ruske zastave, kao i jednu sa likom predsednika Rusije Vladimira Putina.

Britanski mediji podsećaju na video snimak, koji je objavljen na Jutjubu, na kojem se vidi otac Novaka Đokovića, Srđan, kako pozira sa pristalicama predsednika Rusije.

Na dešavanja u Rod Lejver Areni reagovao je i ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko.

- Pun paket. Među srpskim zastavma i ruska, Putin, slovo Z i pevanje proruskih pesama. Sramota - rekao je on.

Organizatori prvog grend slem turnira sezone zabranili su ruske i beloruske zastave zbog rata u Ukrajini. Tokom mečeva na tribinama su viđene i ukrajinske zastave, ali organizatori se ovim povodom nisu oglašavali. 

 

Ostavite komentar