Sport > Tenis

TUGA potresla TENISKI svet: UMRO trener koji je STVORIO Moniku Seleš, Agasija, Šarapovu...

Saradnju sa čuvenim stručnjakom imali su i Jelena Janković, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović

Izvor: K1info/mondo.rs

20/11/2022 > 17:41

podeli vest:

TUGA potresla TENISKI svet: UMRO trener koji je STVORIO Moniku Seleš, Agasija, Šarapovu...
Foto: Pixabay.com


Čuveni teniski trener Nik Bolitijeri, čovek koji je preko svoje "IMG akademije" stvorio velike zvezde poput Monike Seleš, Andrea Agasija, Marije Šarapove, Meri Pirs i mnogih drugih, preminuo je u 91. godini.

Njegove ćerke nedavno su objavile potresnu fotografiju iz kreveta, na kojoj se vidi da je Bolitijeri u lošem stanju, a prema informacijama stranih medija, nedugo posle objavljivanja te fotografije je Nik izdahnuo.

- Tata se sprema za prelazak na novo mesto. Molim vas da mislite na njega na ovom mirnom odlasku i prelepom putovanju. Tata, volimo te - napisala je Anđelik Bolitijeri.

Veliki udarac za svetski tenis i odlazak čoveka koji je imao ogroman uticaj na prošlost, sadašnjost i budućnost "belog sporta"... Prema nezvaničnim informacijama imao je problem sa infekcijom bubrega koja se dodatno pogoršala prethodnih dana, a odbijao je dugo da ode kod lekara, jer se plašio igle.

Nikovu školu prošle su i sestre Vilijams, pomagao je i Jeleni Janković, Filip Krajinović je bio tamo u tinejdžerskim danima, pomogao je i Miomiru Kecmanoviću koji je često bio na njegovoj akademiji.

Radio je sa Danijelom Hantuhovom, Martinom Hingis, Keijem Nišikorijem, a na kratko je bio i trener Borisa Bekera sredinom devedesetih godina.

- Nisam nikada previše razmišljao o tome šta su moji igrači učinili, nije bilo vremena za tako nešto, tako stvari funkcionišu u tenisu. Ali, ako bih morao nešto da izdvojim, onda je to momenat kada je Andrea Agasi osvojio Vimbldon 1992. godine - rekao je Boletijeri jednom prilikom.

 

 

 

 

Ostavite komentar