Sport > Tenis

ŠOK u teniskom svetu: SIMONA Halep SUSPENDOVANA zbog DOPINGA

U uzorku sa US opena Rumunka bila pozitivna na rokadustat

Izvor: K1info/Sportal.rs

21/10/2022 > 16:19

podeli vest:

ŠOK u teniskom svetu: SIMONA Halep SUSPENDOVANA zbog DOPINGA
Foto: Tanjug/AP


Teniski svet je u potpunom šoku posle saznanja da je Rumunka Simona Halep, nekadašnja prva igračica na WTA listi, privremeno suspendovana pošto je utvrđeno da je bila pozitivna na doping testu na US openu.

Prema prvim navodima, u njenom uzorku je pronađena nedozvoljena susptanca rokadustat. Rokadustat je lek protiv anemije, koji stimuliše proizvodnju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.

- Danas počinje najteži meč u mom životu – borba za istinu. Obaveštena sam da sam bila pozitivna na susptancu koja se zove Roksadustat, koja je pronađena u maloj količini. Bio je to najveći šok u mom životu.

Tokom cele karijere, ideja o varanju mi nikada nije pala na pamet, jer je u suprotnosti sa vrednostima kojima sam učena. Osećam se potpuno zbunjeno i izdato u ovoj situaciji, koja nije fer.

Boriću se do kraja da dokažem da nikada svesno nisam uzela nijednu zabranjenu suspstancu i verujem da će pre ili kasnije istina izaći na videlo.

Nije ovde reč o titulama i novcu. Ovo je priča o časti, ljubaci koju imam prema ovoj igri poslednjih 25 godina – napisala je Rumunka.

 

 

 

Ostavite komentar