Sport > Tenis

KECMANOVIĆ STAO u polufinalu Napulja, ĐERE NAPRAVIO nadrealan preokret

Tugovali smo zbog poraza u Italiji, radovali se zbog trijumfa u Švajcarskoj

Izvor: K1info/Tanjug

22/10/2022 > 19:33

podeli vest:

KECMANOVIĆ STAO u polufinalu Napulja, ĐERE NAPRAVIO nadrealan preokret
Foto: Tanjug/AP Photo/Hiro Komae


Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je danas u polufinalu ATP turnira serije 250 u Napulju od Italijana Lorenca Musetija sa 2:0 (6:3, 6:4) posle sat i 30 minuta igre.

Srpski teniser bolje je otvorio meč i prvi stigao do brejka u trećem gemu prvog seta, ali je zatim dva puta zaredom izgubio servis i prepustio domaćem teniseru prvi deo igre.

U drugom setu Musetiju je brejk u petom gemu bio dovoljan da osigura trijumf i plasman u finale, gde ga čeka zemljak Mateo Beretini.

Sprečena velika bruka

Nešto dalje od Italije, u Švajcarskoj, srpski teniser Laslo Ðere plasirao se danas u drugo kolo kvalifikacija na ATP turniru serije 500 u Bazelu, pošto je posle spektakularnog preokreta savladao malo poznatog Švajcarca Žeroma Kima sa 2:1 (3:6, 7:6, 6:4) posle dva sata i 45 minuta igre.

Foto: Tanjug/AP

Laslo Đere

Kim, inače 428. igrač sveta, vođstvo od 6:3 i 5:1 u drugom setu, ali je prokockao dva brejka prednosti. Švajcarac je imao i meč loptu u 10. gemu drugog seta, koju je Đere spasao i napravio nadrealan preokret.

Ipak, ne treba zaboraviti da je naš teniser 78. na svetu i da ovim trijumfom nije baš napravio neki spektakl, nego se spasao velike bruke. Ðere će se za plasman u glavni žreb boriti protiv pobednika duela između Španca Pedra Martineza i Japanca Tara Danijela.

Turnir u Bazelu igraće se od 24. do 30. oktobra na tvrdoj podlozi u dvorani i održaće se prvi put od 2019. godine. Minulih godina nije se igralo u švajcarskom gradu zbog pandemije koronavirusa, a pomenute 2019. godine titulu je osvojio nedavno penzionisani Rodžer Federer.

 

script type="text/javascript" src="https://services.brid.tv/player/build/brid.min.js">
 

 

 

Ostavite komentar