Sport > Tenis

Izgubio ŠEST GEMOVA u nizu i PREOKRENUO: Kecmanović bolji od šampiona Seula

Turnir u Tokiju, iz serije 500, igra se za nagradni fond od 1,95 miliona dolara

Autor: K1info/Sportklub

05/10/2022 > 11:57

podeli vest:

Izgubio ŠEST GEMOVA u nizu i PREOKRENUO: Kecmanović bolji od šampiona Seula
Foto: AP Photo/Shuji Kajiyama


Srpski teniser Miomir Kecmanović uspešno je startovao na turniru u Tokiju, pošto je pobedio Japanca Jošihita Nišioku 2:6, 7:6 (7:1), 6:2.

Miomir je odlično otvorio meč. Napravio je brejk na startu i poveo 2:0. Međutim, tada je došao crni period u igri srpskog reprezentativca. Nišioka je osvojio šest uzastopnih gemova i stigao do prednosti od jednog seta.

Uspeo je Kecmanović da se stabilizuje i opet je prvi stekao prednost brejka u šestom gemu. Kada je stigao do 5:2 delovalo je da će meč sigurno ući u treći set. Stvari su se međutim iskomplkovale. Na 5:3 na svoj servis Miomir propušta set loptu, Japanac vraća brejk i ponovo unosi neizvesnost u set.

Ušlo se u taj-brejk u kojem je Kecmanović potpuno dominirao. Poveo je brzo 3:0 i onda rutinski ovaj deo igre rešio 7:1 u svoju korist i poravnao rezultat.

Gubitak taj-brejka kao da je dotukao Nišioku, koji je u Japan stigao posle osvojene titule u Seulu. Kecmanović se brzo odvojio na 4:0 i stigao do pobede. Za mesto u četvtfinalu, Miomir će igrati protiv osmog nosioca Britanca Danijela Evansa.

Foto: AP Photo/Shuji Kajiyama

 

Kecmanović je posle lošeg početka uspeo da preokrene protiv igrača, koji je u Tokio stigao posle osvojene titule u Seulu i sada ga čeka duel protiv Britanca Danijela Evansa.

Turnir u Tokiju, iz serije 500, igra se za nagradni fond od 1,95 miliona dolara.

 

 

 

 

Ostavite komentar