Sport > Fudbal

Poznati FUDBALER osuđen na DEVET godina ROBIJE zbog silovanja

Čuveni brazilski fudbaler je osuđen zbog grupnog silovanja , ali kako stvari stoje pravda neće biti zadovoljena, evo i zašto

Autor: K1info/sportal.rs

05/10/2022 > 11:04

podeli vest:

Poznati FUDBALER osuđen na DEVET godina ROBIJE zbog silovanja
Foto: YouTube screenshot


Penzionisani brazilski napadač Robinjo (38), nekadašnja velika fudbalska zvezda sa 100 nastupa za reprezentaciju, osuđen je u Italiji na devet godina zatvora zbog silovanja nakon što je njegova žalba odbijena.

On se trenutno nalazi u Brazilu, a italijansko Ministarstvo spoljnih poslova je izdalo zahtev za izručivanje. Uz Robinja, osuđen je i njegov prijatelj Rikardo Falko, koji je 2013. godine takođe učestvovao u grupnom silovanju žene u milanskom noćnom klubu Sio kafe

Robinjo je osuđen pre pet godina, a posle njegove žalbe suđenje je okončano u sredu. Sadašnja presuda je pravosnažna i više nema mogućnosti žalbe, a prema italijanskom krivičnom zakonu, izdržavanje zatvorske kazne mora početi odmah. Brazil skoro nikada ne izručuje svoje državljane, a prema pisanju medija, Robinjo će biti slobodan, ali mu neće biti dozvoljeno da napusti granice zemlje.

- Mojem klijentu nije bitno da li će kazna biti izdržana u Brazilu ili Italiji. Važno je da se pravda sprovede i da kazna bude u potpunosti izdržana - rekao je advokat silovane žene Jakopo Njoki.

 

 

Ostavite komentar