Sport > Tenis

Đoković je NAJBOLJI teniser SVIH VREMENA, a ZAPADNI mediji neka PIŠU šta ŽELE: Pilić spustio ZLONAMERNIKE na zemlju

Prema rečima teniskog stručnjaka Pilića, Novak je još u Dubaiju shvatio, da je Medvedev jedini igrač koji može da ga dobije na duge poene

Izvor: K1info

11/09/2023 > 19:31

podeli vest:

Đoković je NAJBOLJI teniser SVIH VREMENA, a ZAPADNI mediji neka PIŠU šta ŽELE: Pilić spustio ZLONAMERNIKE na zemlju
Foto: Starsport


Posle osvajanja 24 titule u karijeri, kada je u finalu US opena, pobedio Danila Medvedeva, rezultatom 3:0, Novak Đoković je ispisao još jednu istoriju.

O velikom uspehu najboljeg tenisera sveta, govorio je Nikola Pilić u emisiji "Kec na jedanaest“ na televiziji K1, ali je i otkrio ko bi mogao Novaka nakon završetka karijere da nasledi na tronu.

Foto: Tanjug/AP

 

- Ovaj meč je bio izuzetno važan za Novakovu karijeru, najviše zbog prošlogodišnje situacije, kada ga nisu pustili da igra, a on je sada došao i pokazao im ko je najbolji - pričao je sa ponosom Nikola Pilić i dodao da je sinoć bio jedan od najtežih mečeva najboljeg tenisera sveta.

Prema rečima teniskog stručnjaka Pilića, Novak je još u Dubaiju shvatio, da je Medvedev jedini igrač koji može da ga dobije na duge poene.

- Godinama je pokušavao da izvede svoje voleje, a juče je pokazao da drugačije mora da igra, kako bi ga pobedio. U drugom setu je izgubio jako puno energije zbog igre u taj brejku, ali onda kada ga je osvojio, dobio je vetar u leđa. Medvedev je jedini igrač, koji u svakom segmentu može da parira Novaku, zbog čega je Đoković morao da ima dobre voleje i servis. Još jednom je pokazao i dokazao da je najbolji igrač svih vremena. On će biti više od 400 nedelja broj jedan na svetu, što je rekord za sva vremena. Isto kao što je rekord Nadala, osvajanje Rolan Garosa 14 puta. Svaka čast Federeru i Nadalu, i neću biti subjektivan kada kažem, ali Novak je po svim brojkama definitivno najbolji igrač svih vremena. Neka zapadna štampa piše šta želi, ali ovo nije samo moje mišljenje, već i ljudi koji znače nešto u tenisu - rekao je Nikola Pilić i dodao da je Medvedev jedan od retkih fer igrača.

Foto: Starsport

 

- Kada su se rukovali na kraju finala, Medvedev se nasmejao i razgovarao sa Novakom. To je ono što deli prave sportiste od onih koji loše reaguju na terenu - rekao je najbolji teniski stručnjak.

Pilić je otkriva i ko će prema njegovom mišljenju biti u samom vrhu tenisa

- Tenis u moje doba je bio dosta sporiji. Jednom je Đorđe Balašević napisao: „Kao stara domaća vina, samo se pravi momci održe“. Ja isto to kažem. Imate ogromnu konkurenciju i nagradni novac, ali samo oni koji budu imali sve komponente će opstati. U narednim godinama sigurno dolazi do promene i doći će neki drugi momci, koji će igrati dobar tenis. Rekao sam već prošle godine, kada je Alkaraz pobedio Nadala i Novaka, da je on čovek koji će napraviti zamenu za Federera, Nadala i Novaka. Ipak, Novakov rekord od 24 titule, teško da neko može da obori - rekao je Pilić u emisiji "Kec na jedanaest“ i dodao da Novak, ukoliko bude zdrav, može još dve do tri godine profesionalno da igra tenis.

Ostavite komentar