Sport > Tenis

Đoković ZAPLAKAO posle FINALA Vimbldona: Pomenuo SINA STEFANA i poslao JAKU poruku

Novak je u meču za titulu poražen od Španca Karlosa Alkaraza

Izvor: K1info

16/07/2023 > 20:31 >> 20:34

podeli vest:

Đoković ZAPLAKAO posle FINALA Vimbldona: Pomenuo SINA STEFANA i poslao JAKU poruku
Foto: Tanjug/AP


Vimbldonsko finale danas nije završeno kako smo mi u Srbiji priželjkivali - Novak Đoković je posle 10 godina izgubio na Centralnom terenu, nije peti put zaredom podigao pehar namenjen šampionu, nije stigao do osme titule u Londonu i nije osvojo 24. grend slem titulu.

Šteta, ali bolji od njega je bio Španac Karlos Alkaraz, koji je odigrao odličan meč i slavio sa 3:2 u sjajnom duelu. Kako je i običaj, posle meča prvi je govorio poraženi finalista, Novak Đoković.

- Ne baš dobar dan za mene, ali dobar za Karlosa. Moram da počnem sa izražavanjem čestitki Alkarazu, kada je trebalo da odservira za pobedu odigrao je neke neverovatne udarce i to je bilo zaista sjajno. Svaka čast - rekao je Nole po završetku meča.

Naš teniser imao je i poruku za Alkaraza:

- Mislio sam da ću imati problema sa tobom na šljaci i na betonu, ali ne na travi. Ove godine se i to promenilo, čestitke, neverovatan je način na koji si se prilagodio na ovoj podlozi, igrao si samo par puta na travi pre. Neverovatno je šta si uradio, sve čestitke tebi i tvom timu.

Istakao je i da ovakvi porazi nisu laki.

- Što se mene tiče, očigledno je da ne volite da izgubite meč na ovakvom nivou, ali kada se sve emocije stišaju, moram da i dalje budem zahvalan jer sam mnogo titula i tesnih mečeva dobijao. Setimo se 2019. protiv Federera u finalu, kada sam spašavao dve meč lopte, možda sam trebao i da izgubim, ali sada se to malo izjednačilo. Biću ponosan sutra, danas ne baš. Teško je progutati ovakav poraz, kada sam bio tako blizu. Ovo su momenti za koje svi radimo, da igramo na najvećoj sceni, najvećim turnirima, ja sam bio blagosloven da sam odigrao mnoge velike mečeve, ovo je samo još jedan. Zahvalan sam na ovome, izgubio sam od boljeg igrača, idemo dalje još jače.

Foto: Tanjug/AP

Nole zaplakao posle finala

Na kraju su ga slomile emocije.

- Drago mi je da je moj sin i dalje tu, da se i dalje smeje - rekao je Novak, posle čega je i zaplakao:

- Hvala na podršci, volim te, zagrliću te i onda možemo da se volimo i dalje.

Ostavite komentar