Sport > Tenis

NIKAD niko kao NOVAK: ĐOKOVIĆ postao REKORDER po broju GREND SLEM finala u obe KONKURENCIJE

Legendarna Kris Evert odigrala 34 finala, Serena Vilijams 33, Martina Navratilova 32, Štefi Graf i Rodžer Federer po 31, Rafael Nadal 30...

Izvor: K1info

14/07/2023 > 19:17

podeli vest:

NIKAD niko kao NOVAK: ĐOKOVIĆ postao REKORDER po broju GREND SLEM finala u obe KONKURENCIJE
Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali


Da li znate pesmu grupe Šarlo Akrobata "Niko kao ja"? Ako znate, onda vam je jasno zašto na objavu Vimbldona, posle današnjeg plasmana Novaka Đokovića u finale ovog grend slema, mi reagujemo sa - nikad niko kao Novak...

Ako vam nije jasno - videćete u videu na kraju teksta - jednostavno, putovali su stihovi pesme iz 1981. paralelno sa životnim putem momka rođenog 1987. godine, i ukrstili se 14. jula 2023. na Vimbldonu.

Naime, srpski teniser Novak Đoković (gorepomenuti momak rođen 1987.) postao je prvi teniser u istoriji čovečanstva - što će reći u obe konkurencije, i muškoj i ženskoj - koji je stigao do 35. grend slem finala, saopštili su organizatori Vimbldona na zvaničnom sajtu.

Đoković je do 35. grend slem finala stigao pošto je u polufinalu grend slema u Londonu danas savladao Italijana Janika Sinera rezultatom 3:0.

Srbin je tako ostao sam na čelu po broju finala na najvećim turnirima, dok ih je Kris Evert odigrala 34. Osvajač 23 grend slem pehara je poražen u 11 finala u karijeri, dok je Evert izgubila 16 finala. 

Serena Vilijams je odigrala 33 finala grend slema, Martina Navratilova 32, Štefi Graf 31, koliko i Rodžer Federer, a Rafael Nadal 30.

A evo sad i videa - i niko, i nikad, i niko, ja! - samo umesto "ja" - Novak.

Ostavite komentar