Sport > Tenis

Britanci ZARATILI zbog Novaka: TELEGRAPH objavio ŽESTOK ODGOVOR na sraman tekst GUARDIANA

Urednik sportske rubrike Telegrapha Oliver Braun sve je rakao u tekstu sa naslovom "Novak Đoković je alfa sporta, svidelo se to nekome ili n

Izvor: K1info

13/06/2023 > 14:57

podeli vest:

Britanci ZARATILI zbog Novaka: TELEGRAPH objavio ŽESTOK ODGOVOR na sraman tekst GUARDIANA
Foto: Tanjug/AP/screenshot


Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena. Osvajanjem 23. grend slem titule na Rolan Garosu, Srbin je zacementirao svoju poziciju na istorijskom vrhu. Ipak, bilo je i onih koji to dostignuće nisu želeli da mu priznaju.

Naime, u ponedeljak je britanski Guardian objavio apsurdni tekst u kojem se Đokoviću osporava zvanje najboljeg svih vremena. Suludim argumentima predavač filozofije Ben Brambl pokušava da dokaže da GOAT debata nije gotova iako je Novak podigao 23. grend slem.

Taj tekst je toliko besmislen, da je brzo reagovao i konkurentski Telegraph. Urednik sportske rubrike Oliver Braun je odgovorio tekstom sa naslovom "Novak Đoković je alfa sporta, svidelo se to nekome ili ne".

- Ako Tom Brejdi kaže da je Srbin najbolji, onda je to meni dovoljan pokazatelj – navodi se već u prvoj rečenici.

Navodi se da je tek u odsustvu Rafaela Nadala i Rodžera Federera srpski teniser dobio poštovanje koje zaslužuje.

- Đoković je kao i uvek bio darežljiv u pohvalama prema Nadalu i Federeru, za koje je objasnio da su ga terali da bude kvalitetniji i konstantniji. Zaista zapanjujuća je statistika da su za 20 godina ova trojica sportista osvojila 65 od 76 grend slemova. Kako je Đoković sam na vrhu liste po broju grend slemova treba ga gledati kao najboljeg svih vremena. Ne govore to samo sirovi brojevi već i različitost koju je morao da savlada. Na tri od poslednjih 11 slemova je bio diskvalifikovan, deportovan ili mu je bilo zabranjeno da igra zbog politike o nevakcinisanim strancima - piše u tekstu.

Foto: screenshot

 

Ističe se da je Đoković prošao pravu torturu u Australiji početkom 2022. godine, te da je bio žrtva političkih ambicija tadašnjeg premijera Skota Morisona.

- Tamo gde bi se mnogi teško nosili sa krstom koji treba da nose, Novak svaku kontroverzu koristi kao motivaciju da se bori još žešće. Bilo je priča da je njegov otac podržao Putina, a on je u Australiji dobio Rubljova u tri seta. Bio je izviždan zato što je u Parizu tvrdio da je Kosovo i dalje deo Srbije, ali je dobio svakog igrača uključujući i Alkarasa. U šest taj-brejkova na Rolan Garosu nije imao ni jednu neiznuđenu grešku. Taj nivo psihološkog štita sa kojim niko ne može da živi.

Pominje da je publika gotovo uvek bila protiv Srbina, ali da je on iz svakog teškog problema izašao kao pobednik.

- Ako je njegova nadmoć dovoljno impresivna za nekoga iz Brejdijevog pedigrea, trebalo bi da bude i za nas ostale – zaključuje se.

Ostavite komentar