Sport > Tenis

GORAN IVANIŠEVIĆ otkrio VELIKU NOVAKOVU TAJNU: Ovako izgleda njegov SADO-MAZO TRENING

Trener najboljeg na svetu objasnio zašto je odmah posle trijumfa otrčao u svlačionicu, pa pomenu i vezivanje lisicama

Autor: k1info/telegraf/mondo

12/06/2023 > 07:39

podeli vest:

GORAN IVANIŠEVIĆ otkrio VELIKU NOVAKOVU TAJNU: Ovako izgleda njegov SADO-MAZO TRENING
Foto: Tanjug/AP


Novak Đoković osvojio je Rolan Garos i postao najveći teniser u istoriji sa 23. grend slem trofejom. Taj uspeh zasluga je i njegovog trenera, Gorana Ivaniševića, koji je bio uz njega i na ovom turniru i bio je prvi koga je Nole zagrlio. 

A onda je Goran zbunio mnoge, jer je otišao pravo u svlačionicu dok je trajalo slavlje. Na pitanje zašto je "nestao", Ivanišević je dao odgovor koji je novinare nasmejao sve do suza: "Išao sam da se isp**am".

Zanimljiv odgovor legendarni hrvatski teniser i uspešni trener dao je i na pitanje zašto je bolji trener nego što je bio igrač, a bio je sjajan teniser, osvajač Vimbldona. 

- Uvek govorim da sam bolji trener. Falio mi je Rolan Garos, sada smo to kompletirali. Tri trofeja sa Novakom, jedan sa Čilićem. Pisanje istorije je neverovatno. Znao sam da će pisati istoriju, nisam znao da ću ja biti tu, držim se. Drago mi je što su ljudi sa Balkana osvojili turnire. Zaj**ani smo mi Balkanci. Uvek iskačemo kada nas izbace iz vreće. Jedan levo, drugi desno. Drago mi je da smo svi zajedno, da smo velika podrška.

Ivanišević je iz prve ruke otkrio novinarima da li Đokoviću smeta to što mu publika konstantno zviždi. 

- Znam da ga to nervira, šta god uradi njemu zvižde. Kada igra sa nekim drugim, onda navijaju da ne idu kući, da ostanu. On protumači malo da su protiv njega, a meni je drago kada ga rasp**de, onda je bolji. Moram reći da sam ponosan kako je ostao fokusiran, smiren u polufinalu i finalu. Zbilja fenomenalno. Fali mi malo kada se ne dere, dosadno mi je - nasmejao se Ivanišević.

Otkrio je i kakav je put prošao Novak do ove 23. Grend slem titule sa svojim timom.

- Vezao nas je sa lisicama! Šalim se, ali nije lako sa njim, pogotovo ako nije po njegovom. Mi smo mu tu da ga držimo na pravom putu, nekada je lako, nekada je veoma komplikovano. Nije lak bio put, Banjaluka i Monte Karlo, čak ni u Rimu nije bilo presjajno. Mučio nas je, vadio nam je nokte, ali je sasvim ok! - našalio se Goran zbog onoga što je Novak rekao da nije lako sa njim.

Foto: Tanjug/AP

 

A zanimljiva je i priča o tome kako je rekao Đokoviću da ipak smanji malo viku na stručni štab i ostale. 

- Počeli smo novi sado-mazo trend. Krećemo u 8 ujutru, radimo do 6 popodne. On ustane i dođe i kaže da bekhend nije funkcionisao, iako je nama savršeno delovalo. Onda dođe i kaže da servis ne radi. On je genije i perfekcionista i takvim ljudima uvek nedostaje još nešto. Ponosan sam na njega zbog poslednja dva meča posebno. Rekao sam mu da mora da prestane da priča sa nama ako hoće da osvoji turnir. Kada se mučio i protiv Alkaraza i Ruda, nije vikao na nas, nije se okretao, bio je fokusiran. Posebno protiv Karlosa. Igra najbolji tenis tada, kada ne troši energiju na nepotrebne stvari.

Gde će biti Novakov "plafon"? Prema Ivaniševićevim rečima, nije ga još dostigao. 

- Vidim koliko uživa na treninzima, koliko uživa u tim malim detaljima, u pobedama pred ovom neverovatnom publikom, na ovom stadionu. Ne znam koliko daleko može. Njegovo telo je neverovatno, sjajno, nalazi se u odličnoj formi. Bogu hvala nije imao velike povrede. Neverovatan je, kreće se kao mačka na terenu, kao pravi nindža, svuda je. Fascinantno je, imaće motivaciju i za 24. i 25. grend slem.

Ivanišević je i kratko opisao kako Novak "sahrani" rivale na terenu. 

- Ne možete da kažete da je Alkaraz favorit protiv Novaka. Karlosa mnogo volim, osvojiće mnogo grend slemova. Da, došao je u boljoj formi, ovo je grend slem, ovo su nervi. Videli ste šta mu se desilo. Đoković zna, čeka, kao i što je Rodik rekao, prvo ti uzme noge, pa dušu, onda ti iskopa grob i sahrani te.

Ostavite komentar