Sport > Košarka

Jokića posle titule PITALI ZA NOVAKA, on je uzeo telefon da PROČITA NJEGOVU PORUKU, ali onda je SHVATIO DA JE U PROBLEMU

Novak je za nas najbolji ikada, sada imamo NBA šampiona, veoma je dobar osećaj biti Srbin sada, rekao MVP finala

Izvor: K1info

13/06/2023 > 06:55

podeli vest:

Jokića posle titule PITALI ZA NOVAKA, on je uzeo telefon da PROČITA NJEGOVU PORUKU, ali onda je SHVATIO DA JE U PROBLEMU
Foto: Tanjug/AP


Nikola Jokić je posle osvojene NBA titule i ulaska u besmrtnost održao konferenciju za medije na kojoj je pričao o emocijama i svom uspehu.

On je istakao da će od Melouna tražiti malo više slobodnog vremena ovog leta, kako bi imao vremena da se spremi za novu sezonu, a istakao je da je već na startu sezone osetio drugačiju energiju kada je u pitanju osećaj da njegov tim može da napravi nešto veliko.

- Pitao sam trenera da me pusti malo više, da imam više slobodnih dana da bih se bolje spremio za novu sezonu. Osetio sam neku drugačiju energiju na početku sezone, ja nisam optimista, ali to mi je dalo motivaciju da možemo da uradimo nešto veliko ove sezone.

Upitan je o sve jačem uticaju Evropljana na NBA.

- Da, imamo uticaj, ali naravno da su Amerikanci većina lige i treba da budu, jer SAD je osvojio ne znam koliko zlatnih medalja, ali ima mnogo evropskih igrača koji doprinose za osvajanje titule.

Foto: Tanjug/AP

 

Tema je bila i srtpljivost Denvera kada je građenje tima u pitanju.

- Ja sam tu od kad sam imao 20 godina, Marej je imao 20. Morate da budete strpljivi ako želite nešto veliko, Džamal je bio povređen, ali to je proces koji moraš da osetiš, nema prečica, ovo je putovanje i srećan sam da sam deo putovanja.

Kako se osećate sada?

- Moram da odem kući. Uspeli smo u našem poslu, osvojili smo, neverovatan je osećaj, ali nije sve na svetu. Želeli smo, ali to nije najvažnija stvar, ima mnogo drugih stvari koje volim da radim, ali to je normalno. Ne vole svi svoj posao, ili lažu. Ali dobar je osećaj kada uradite nešto u šta nije niko verovao, osim nas, to je specijalno - istakao je Jokić, koji je potom pričao i o svojoj porodici koja mu daje podršku.

- Nije samo ćerka, već i žena, braća, nekada smo svi živeli zajedno, oni su ljudi koji mi mnogo znači, bez njih ne bih bio ovakva osoba.

Novak je osvojio Rolan Garos, sada vi NBA titulu, kakav je osećaj biti Srbin trenutno?

Ovo pitanje izazvalo je reakciju Jokića, koji je želeo da pročita njegovu poruku, ali je onda shvatio da ima previše poruka.

- Pročitaću njegovu poruku. Aaaa ne, ima previše poruka, isključiću telefon -rekao je Jokić, pa istakao da je ponosan što je doprineo srpskom sportu.

-  Sport je nešto što je u Srbiji posebno. Imamo Novaka, koji je verovatno najbolji ikada, Novak je za nas najbolji ikada, sada imamo NBA šampiona, veoma je dobar osećaj biti Srbin sada - zaključio je Jokić.

Ostavite komentar