Sport > Tenis

ČESTITKE ĐOKOVIĆU stižu sa svih strana: Najveći teniser svih vremena, PONOSNI smo

Dodik je Đokoviću poželeo dobro zdravlje, mnogo uspeha i sportske sreće i da u vremenu koje je pred nama nastavi da niže uspehe i pobede

Izvor: K1info/Tanjug

11/06/2023 > 21:48

podeli vest:

ČESTITKE ĐOKOVIĆU stižu sa svih strana: Najveći teniser svih vremena, PONOSNI smo
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena


Predsednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je Novaku Đokoviću pobedu na Rolan Garosu.

- Danas je ispisana istorija jednog sporta! Sve čestitke Novaku Đokoviću na osvajanju Rolan Garosa, i uz to osvajanju 23. grend slem trofeja. Novak je najveći teniser svih vremena - napisao je Milatović na Twitteru.

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović takođe je čestitao Novaku Đokoviću pobedu na Rolan Garosu.

- Sreća prati hrabre! Sinoć nije bio na finalu jer je danas morao da ispiše istoriju! Svaka čast, šampione! GOAT - napisao je Abazović na Twitteru.

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je večeras teniseru Novaku Đokoviću na osvajanju Rolan Garosa i rekordne 23. gren slem titule.

- Treći trofej na Rolan Garosu i rekordna 23. grend slem titula od danas i zvanično najboljeg tenisera svih vremena. Bravo Đokoviću, ponosni smo na tebe - navela je Cvijanović na Instagramu.

Prethodno je Đokoviću čestitao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je istakao da je srpski teniser tokom celog turnira potvrdio apsolutnu dominaciju u svetskom tenisu i ispisao nove stranice u istoriji ovog sporta.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo da Vam, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, čestitam osvajanje treće titule na Rolan Garosu i rekordnog 23. grend slem trofeja - naveo je Dodik u čestitki, saopštio je njegov kabinet.

Dodik je istakao da je Đoković tokom celog turnira potvrdio apsolutnu dominaciju u svetskom tenisu i ispisao nove stranice u istoriji ovog sporta, na, kako je naglasio, veliko oduševljenje brojnih ljubitelja tenisa i Vaših navijača u Republici Srpskoj.

 

- Vaša sjajna karijera, neprikosnoveno tenisko majstorstvo, borbenost i upornost, predstavljaju inspiraciju i daju primer pravih vrednosti mladima - poručio je Dodik i 

On je Đokoviću poželeo dobro zdravlje, mnogo uspeha i sportske sreće i da u vremenu koje je pred nama nastavi da niže uspehe i pobede kojima ćemo se zajedno radovati. 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je večeras Novaku Đokoviću pobedu na Otvorenom prvenstvu Francuske, čime je, kako je naglasio, potvrdio da je najveći teniser svih vremena.

- Srbija je dala svetu najvećeg svih vremena. Hvala, Novače, za svaku pobedu i svaki trofej koji je došao kao plod Vašeg napora i igračke genijalnosti, kojoj se divi ceo svet. Želim Vam još mnogo uspeha i trofeja, za koje će Vas bodriti cela nacija - naveo je Dačić, a saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova. 

Đoković je pobedom na Rolan Garosu 2023. upisao 23. grend slem trofej u karijeri, što niko nikada nije uspeo u muškom tenisu, ponovo se ustoličio na mestu broj 1 svetske rang liste i obezbedio sebi rekordnu 388. nedelju na toj poziciji.

Ostavite komentar