Sport > Tenis

Nedeljna SENZACIJA: Izbačena i "NEPOBEDIVA" sa Australijan opena

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina, trenutno 25. igračica sveta, pobedila je prvu na svetu sa 2:0

Izvor: K1info/blic.rs

22/01/2023 > 08:56

podeli vest:

Nedeljna SENZACIJA: Izbačena i "NEPOBEDIVA" sa Australijan opena
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker


Da u dosadašnjem delu Australijan opena nismo videli već nekoliko neverovatnih rezultata, ovaj bi mogao da se nazove senzacijom turnira! Poljska tenisera i aktuelni broj jedan na svetu, Iga Švjontek, elimisana je u četvrtom kolu turnira u Melburnu.

Od nje je bolja bila kazahstanska teniserka Elena Ribakina, trenutno 25. igračica sveta, sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Ova 23-godišnja teniserka, rodom iz Moskve, već od starta susreta nagovestila je da je spremna da na kolena baci igračicu koja je u pojedinim delovima sezone delovala nepobedivo.

Brejkom u prvom gemu prvog seta Ribakina je uspela da dođe do prednosti, da bi nakon drugog gema, u kom je bilo blagih trzavica, uspela da do kraja seta rutinski održi siguran servis i dođe do vođstva od 2:0 u setovima.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Elena Ribakina

Situacija u drugom setu bila je bitno drugačija, pošto je već u drugom gemu Švjontekova uspela da oduzme servis Kazahstanki. Delovalo je da se Poljakinja vraća, ali to ipak nije bio slučaj.

Nakon dva sigurna servis gema Ribakina je odgovorila brejkom, da bi u devetom gemu drugog seta uzela još jedan i tako definitivno trasirala put ka najvećem iznenađenju u ženskoj konkurenciji na dosadašnjem Australijan openu.

 
v

Ostavite komentar