Sport > Tenis

BELORUSKINJA osvojila Adelejd BEZ IZGUBLJENOG SETA, ali njena protivnica ISPISALA ISTORIJU

Arina Sabalenka osvojila svoju 11. titulu u karijeri pobedom od 6:3, 7:6 (4) nad kvalifikantkinjom Lindom Noskovom

Izvor: K1info/Sportal.rs

08/01/2023 > 09:39

podeli vest:

BELORUSKINJA osvojila Adelejd BEZ IZGUBLJENOG SETA, ali njena protivnica ISPISALA ISTORIJU
Foto: Tanjug/AP


Arina Sabalenka je otpočela sezonu titulom Adelejda bez izgubljenog seta, a sa druge strane je tinejdžerska senzacija učešćem u završnom meču ispisala istoriju.

Sabalenki je to prva titula od maja 2021. godine. Beloruskinja je osvojila svoju 11. titulu u karijeri pobedom od 6:3, 7:6 (4) nad kvalifikantkinjom Lindom Noskovom u finalu Adelejda. To je prva titula 5. teniserke sveta otkako je osvojila krunu u Madridu u maju pretprošle godine.

Foto: Tanjug/AP

 

Sabalenka je prošle godine imala 0-3 u finalima, ali je uzela idealan zalet krajem 2022. godine, podigla je formu i sve krunisala u idealnom momentu pred Australijan open.

Ove nedelje, kao 2. nosilac, Sabalenka je u potpunosti potvrdila svoj pobednički i povratnički put, odigravši finale od sat i 43 minuta kako bi trijumfalno završila turnir. Sabalenka je osvojila trofej bez izgubljenog seta tokom cele nedelje.

To je treći put da je Sabalenka osvojila titulu u prvoj nedelji sezone. Ona je ostvarila isti podvig sa titulama u prvoj nedelji i 2019. (Šenžen) i 2021. (Abu Dabi).

Foto: Tanjug/AP

Linda Noskova

Zvezda u usponu je bila sa druge strane - uprkos porazu u finalu, bila je ovo nedelja velikog prodora za 102. teniserku sveta Noskovu. Ova 18-godišnjakinja je postala najmlađa finalistkinja na turniru WTA 500 ili više od kada je Karolina Voznijacki osvojila titulu u Nju Hejvenu 2008. sa 18 godina i 43 dana.

 

 

 

Ostavite komentar