Sport > Tenis

GOAT ponovo gazi, pao je Šapovalov, NEK SE SPOREMI MEDVEDEV

Srpski teniser će u polufinalu igrati sa Danilom Medvedevom, koji je u ruskom okršaju nadigrao Karena Hačanova

Izvor: K1info/b92.net

06/01/2023 > 13:50

podeli vest:

GOAT ponovo gazi, pao je Šapovalov, NEK SE SPOREMI MEDVEDEV
Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes


Iako je bilo dosta oscilacija srpski teniser Novak Đoković savladao Denisa Šapovalova sa 6:3, 6:4. On je osmi put u nizu dobio Kanađanina i ostao nepobediv u Australiji.

- Mislim da rezultat verovatno ne daje pravu sliku šta se dogodilo. Bio je neizvestan meč, dva sata za dva seta. Prvi set je bio iscrpljujući za obojicu, gurali smo jedan drugi do limita - rekao je Đoković.

Već prvi gem nam je pokazao da nas čeka dug meč u Adelejdu. Đoković je morao da spasi dve brejk lopte da bi tek posle desetominutne borbe poveo 1:0.

Usledilo je nekoliko "čistih" gemova, a onda u petom Đoković propušta svoju prvu šansu. Šapovalov se nije polakomio, koristio je svaku Đokovićevu grešku, a bilo ih je dosta, pa je i šesti gem potrajao.

Konačno, na 4:3, Šapovalov podseća sve zašto nije u samom vrhu svetskog tenisa i serijom neshvatljivih poteza pravi tri duple servis greške i omogućava Đokoviću brejk koji lako pretvara u set.

Iako su mnogi očekivali da će osvajanje seta da prelomi meč, prevarili su se. Šapovalov je nastavio u istom ritmu, dobro je parirao Đokoviću koji je nesvojstveno mnogo grešio.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

 

U trećem gemu opet koristi pad koncentracije Kanađanina i pravi brejk. Međutim, ni on nije "slomio" Šapovalova koji se brzo budi, napada Đokovića i u na 2:3 neočekivano mu oduzima servis.

Đoković pokušava da odmah uzvrati, ali propušta dve brejk lopte, pa se i drugi set odužuje.

Ipak, bivši broj jedan opet pokazuje mentalnu snagu, bez izgubljenog poena osvaja gem za 4:4, a onda vrši žestok pritisak na nesiguran servis Šapovalova koji se sjajno bori, ali opet pravi dvostruku grešku i Đoković stiže do brejk.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

 

Ni poslednji gem nije prošao bez drame jer je Šapovalov poveo 30:0, ali Đoković vraća koncentraciju i sa četiri poena u nizu preokreće za konačnu pobedu.

Novak će u polufinalu igrati sa Danilom Medvedevom, koji je u ruskom okršaju nadigrao Karena Hačanova.

- Nadam se još jednoj dugoj noći. Ne verujem da će biti mnogo kratkih poena sutra, iako obojica serviramo dobro. Kada igrate protiv Danila morate biti spremni na dug meč, mentalno. On je etablirao sebe, grend slem je šampion. Nekoga koga jako poštujem. Imali smo neke sjajne borbe, nadam se da će biti tako i sutra - rekao je Đoković.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

 

Biće ovo njihov 13. međusobni duel, a Đoković je slavio osam puta. U poslednjem susretu je bio bolji u finalu Završnog mastersa u novembru, posle tročasovne borbe.

Đoković i Medvedev će igrati u subotu od 11 časova po našem vremenu. U prvom polufinalu od 6.30 će igrati Sebastijan Korda i Jošihito Nišioka.

 

 

 

 

Ostavite komentar