Sport > Tenis

BEZ SRBA u Puneu: Krajinović i Đere ELIMINISANI sa turnira u Indiji

Filip stao u četvrtfinalu, Laslo poražen u osmini finala

Izvor: K1info/Tanjug

05/01/2023 > 20:49

podeli vest:

BEZ SRBA u Puneu: Krajinović i Đere ELIMINISANI sa turnira u Indiji
Foto: Starsport


Srpski teniser Filip Krajinović izgubio je danas u četvrtfinalu ATP turnira u indijskom Puneu, od Francuza Benjamina Bonzija sa 2:0 (7:6 6:4) u meču koji je trajao dva sata i sedam minuta.

U prvom setu je viđena velika borba, u devetom gemu Bonzi je uspeo da oduzme servis gem Krajinoviću ali srpski teniser je uzvratio brejk u narednom gemu. Krajinović je bolje otvorio taj brejk i došao je rezultata 3:0.

Nakon toga sledi bolji period igre francuskog tenisera ali Krajinović se vratio u duel i izjednačio na 5:5. Bonzi je bolje servirao u nastavku i uspeo da veže dva osvojena poena, čime je osvojio i set.

Drugi set je bolje otvorio francuski teniser, oduzeo je servis gem Krajinoviću odma na početku seta, što je ponovio u trećem gemu. Na to je srpski teniser odgovorio brejkom u četvrtom i osmom gemu ali to nije bilo dovoljno pošto je Bonzi u sedmom gemu oduzeo servis srpskom teniseru i sebi olakšao osvajanje drugog seta rezultatom 6:4.

Foto: Starsport

Laslo Đere

Nešto ranije na ovom turniru, u osmini finala Laslo Đere je izgubio od Nemca Maksimilijana Marterera takođe sa 2:0 (7:6 6:2), u meču koji je trajao 92 minuta. Đere je 70. na ATP listi, dok je Marterer 159. teniser sveta. Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i nemačkog tenisera, a prvi trijumf Marterera.

ATP turnir u Puneu igra se za nagradni fond od 642.735 dolara.

 

Ostavite komentar