Sport > Tenis

TO SAMO NOVAK MOŽE: Posle epske drame, Đoković savladao Kordu za TROFEJ u Australiji

Đokoviću je u napetom finalnom meču turnira u Adelejdu protivnik bio američki teniser Sebastijan Korda

Izvor: K1info

08/01/2023 > 09:29

podeli vest:

TO SAMO NOVAK MOŽE: Posle epske drame, Đoković savladao Kordu za TROFEJ u Australiji
Foto: Tanjug/AP


Konačno! Novak je dobio treći set sa 6:4 i tako postao šampion Adelejda.

Nestvarnim preokretom Đoković je došao do izjednačenja. 7:6 (7:3), Spasao je čak i meč loptu, Igraće se treći, odlulčujući set.

Pvi set pripao je Kordi 6:7 (8:10). Amerikanac je u taj-brejku došao do vođstva od 6:4 i dve vezane set lopte, od čega je jedna bila na njegov servis. Međutim Novak se još jednom uzdigao iz pepela i sa tri vezana poena došao do set lopte. Usledila su dva vezana poena Korde za ukupno šestu set loptu, ali je tek nakon sedme došao do vođstva.

 

 

Nakon prvog seta Novak je ljutito reagovao i iz svog boksa udaljio tri osobe. Jedna od njih bio je i njegov brat Marko.

Novak je u 2023. godini nastavio svoju dominaciju u Australiji na čijem tlu je, zaključuno sa polufinalnim mečom protiv Danila Medvedeva, ostvario niz od 33. uzastopne pobede.

Foto: Tanjug/AP

 

Najbolji srpski teniser je kako je takmičenje odmicalo pokazivao sve bolju formu, što svakako ohrabruje pred njegov povratak na Australijan open gde je prošle godine onemogućen da brani titulu.

Đoković je na putu ka finalu redom pobeđivao Konstanta Lestijena, Kventina Alisa, Denisa Šapovalova, odnosno u polufinalu pomenutog Medvedeva.

Foto: Tanjug/AP

Sebastijan Korda

Sa druge strane Korda se plasirao u finale nakon što je Jošihito Nišioka predao meč pri rezultatu 7:6(5), 1:0 u polufinalu, a  pre toga je eliminisao Endija Marija, Roberta Bautistu Aguta i Janika Sinera i to bez izgubljenog seta.

 

 

Kuriozitet je da je ovo  prvi okršaj njega i Đokovića u karijeri, a Novaku je 131. finale na ATP turu, kojim je pretekao Rafaela Nadala, Španac je za sada ostao na 130. Đokoviću će finale sa Kordom biti posebno važno i zbog ukupnog broja titula u karijeri. Srbin je trenutno na 91 peharu, dok Nadal ima samo jedan više. Ispred njih su Federer sa 103 i Konors kao rekorder sa 109 pehara.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Adelejda nakon što je sa 2:0 u setovima savladao ruskog tenisera Danila Medvedeva. Osim što je nastavio da niže pobede na australijskom tlu, Đoković je ovim uspehom uspeo da postavi još jedan svetski rekord. Polufinale protiv Medvedeva bio je 348. meč srpskog asa odigran protiv nekog od tenisera iz Top 10, što se do sada nikada nije desilo!

U Adelejdu su pred Đokovićem su redom padali Lestien, Alis i Šapovalov i tako je Novak uspeo da sruši još jedan rekord švajcarskog tenisera Rodžera Federera. U svim tim mečevima uspeh srpskog teniser je na 69%, dok kod Švajcarca procenat iznosi 65.

 

 

 

Ostavite komentar