Sport > Tenis

Sad je i Australijancima jasno da BEZ KRALJA NE VALJA: Đoković "počistio" Francuza uz OVACIJE PUBLIKE

Novak je samo sat i 16 minuta utrošio na 65. igrača sveta

Izvor: K1info

03/01/2023 > 07:14

podeli vest:

Sad je i Australijancima jasno da BEZ KRALJA NE VALJA: Đoković "počistio" Francuza uz OVACIJE PUBLIKE
Foto: Tanjug/AP


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo turnira iz serije 250 u Adelejdu, pošto je pobedio Francuza Konstanta Lestijena sa 2:0 (6:3, 6:2). 

Prema nekim nezvaničnim informacijama, oboren je rekord po poseti na terenu broj 1, a navijači su na svaki način pokušavali da uđu na stadion. Mnogi su sa zastavama došli da bodre srpskog asa uz brojna druga obeležja i poruke da je najveći svih vremena, ali nisu svi mogli da uđu na teren. Navijači su za lokalne medije objasnili koliko su uzbuđeni i da su tu da podrže Novake jer je njegov povratak u Australiju fenomenalna stvar za tenis.

Novak je u Australiji, u prvom singl meču ove godine dobio toplu dobrodošlicu, pa su ga tako navijači pozdravili apluzima i ovacijama. Na tribinama je bilo dosta srpskih navijača, a, po svemu sudeći, podrška je prijala Đokoviću koji je od starta meča nametnuo svoj ritam i u 6. gemu prvog seta upisao brejk za 4:2 i do kraja meča je bio dominantan.

Novak je nastavio da lomi rivala i već na početku drugog seta napravio je brejk posleodlične forhend paralele. Prve dve brejk lopte Novak nije iskoristio, ali treću jeste, posle neiznuđene greške Lestijena.

Usledila je nova potvrda brejka, da bi ubrzo i Lestijen konačno prekinuo crni niz od pet izgubljenih gemova. Ipak, to je bilo sve, pošto je srpski teniser do kraja "overio" pobedu za plasman u naredno kolo.

U drugom kolu Đoković će se sastati sa Kventinom Alisom, koji je u dva seta bio bolji od Džordana Tompsona.

 

 

 

Ostavite komentar