Sport > Tenis

PAO NADAL, pala i Španija: Britanci ELIMINISALI "furiju" iz borbe za PEHAR

Kameron Nori predvodiće svoju selekciju u jurišu na titulu na Junajted kupu

Izvor: K1info

01/01/2023 > 22:11

podeli vest:

PAO NADAL, pala i Španija: Britanci ELIMINISALI "furiju" iz borbe za PEHAR
Foto: Tanjug/AP


Reprezentacija Španije eliminisana je iz borbe za najviši plasman na teniskom Junajted kupu, pošto je izgubila od selekcije Velike Britanije sa 3:1.

Britanci su do plasmana u nastavak takmičenja došli tako što je najpre Kameron Nori pobedio Rafaela Nadala posle preokreta sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:4).

Usledili su potom dueli u kojima je Keti Svon takođe posle preokreta pobedila Nuriju Parisas Dijas sa 2:1 (3:6, 6:1, 6:2), za vođstvo Britanaca od 2:0 u mečevima, dok je šansu da se vrati u meč Španiji donela Paula Badosa, trijumfom nad Herijet Dart od 2:1 (6:7, 7:6, 6:1).

I Badosa je slavila posle preokreta, ali to nije bilo dovoljno da "furija" odvede čitav duel u drugom smeru - konačan trijumf Velikoj Britaniji doneo je Danijel Evans, pobedom protiv Alberta Ramosa Vinolasa sa 2:1 (6:3, 1:6, 6:3).

Španija će tako 2. i 3. januara igrati u meču bez rezultatskog značaja protiv Australije u Sidneju, a Rafael Nadal bi trebalo da se sastane sa Aleksom de Minorom sutra (ponedeljak) u 9 časova po našem vremenu.

 

Ostavite komentar