Sport > Ostali sportovi

BEKER pušten iz ZATVORA, proći će kao ĐOKOVIĆ u Australiji

Nemac je bio osuđen na zatvorsku kaznu od dve godine i šest meseci

Izvor: K1info/Tanjug

15/12/2022 > 17:14

podeli vest:

BEKER pušten iz ZATVORA, proći će kao ĐOKOVIĆ u Australiji
Foto: Tanjug/AP


Bivši proslavljeni nemački teniser Boris Beker (55), pušten je danas iz zatvora u Velikoj Britaniji i očekuje se da će uskoro biti deportovan iz te države.

Dakle, može se reći da će Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, doživetu sudbinu svog daleko slavnijeg učenika - biće proteran, ali on kao osvedočeni i osuđeni kriminalac, dok je Nole proteran iz druge države - Australije, ali kao nevin, jer su tamošnje vlasti želele da uberu političke poene kod stanovništva.

Da se vratimo na Nemca - osvajač šest titula sa grend slemova prethodno je osuđen na zatvorsku kaznu od dve godine i šest meseci zbog skrivanja više stotina hiljada funti nakon što je objavio bankrot.

U saopštenju ministarstva spoljnih poslova se ne pominje konkretno Beker, ali se navodi da se razmatra o deportacijama "svakog stranog državljanina koji je osuđen zbog krivičnog dela na zatvorsku kaznu".

Nekadašnji teniser najmlađi je osvajač titule u istoriji Vimbldona sa 17 godina, posle čega je osvojio još dva pobednička turnira na tom grend slemu, a ima i dve titule sa Australijan opena i jednu sa US opena.

Kako navodi Rojters, Beker je negirao sve optužbe u vezi sa londonskim sudskim postupkom - no, pravda je pobedila, pa je Nemac završio tamo gde je kriminalcima i mesto.

 

Ostavite komentar