Sport > Ostali sportovi

ISTORIJSKA šansa: Jelena Janićijević u borbi za PROFESIONALNU titulu

Reč je o jednom od četiri najjača WBO pojasa na svetu

Izvor: K1info/kurir.rs

12/12/2022 > 17:28

podeli vest:

ISTORIJSKA šansa: Jelena Janićijević u borbi za PROFESIONALNU titulu
Foto: Starsport


Naša reprezentativka u boksu Jelena Janićijević 23. oktobra je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu i postala prva Srpkinja u istoriji plemenite veštine koja se okitila odličjem na šampionatu Starog kontinenta.

Jelena je do istorijske bronze došla u Budvi, u kategoriji do 66 kilograma i u konkurenciji dama koje su učestvovale nanajvećim boskerskim takmičenjima (evropska i svetska prvenstva i olimpijske igre).

Sada je srpska šampionka u velter kategoriji, aktuelna šampionka Evrope u EBU verziji i četvrta na svetu, Jelena Janićijević (37), dobila novu, istorijsku šansu za rezultat koji koji bi mogao da je stavi na pijedestal evropskog profesionalnog boksa - ima poziv da se bori za upražnjeni WBO pojas Starog kontinenta.

Reč je o jednom od četiri najjača WBO pojasa na svetu. Generalni sekretar IBA (Međunarodna boks federacija) i WBO organizacija odlučili su da Jeleni, kao prvoj na listi izazivača, pruže priliku da se bori za ovu upražnjenu titulu.

Meč je planiran za prvu polovinu januara 2023, a Bokserski savez Srbije i Balkan Boxing organizacija sada su u fazi rešavanja mesta na kojem će se srpska boks heroina boriti za istorijski pojas.

 

Ostavite komentar