Sport > Ostali sportovi

Osvojila ISTORIJSKU MEDALJU za Srbiju, sad hoće da BOKSUJE U PARIZU na OI

Jelena Janićijević je došla do bronze na Evropskom prvenstvu u Budvi

Izvor: K1info/Tanjug

23/10/2022 > 12:55

podeli vest:

Osvojila ISTORIJSKU MEDALJU za Srbiju, sad hoće da BOKSUJE U PARIZU na OI
Foto: Starsport


Teško je opisati osećaj sportista koji uđu u istoriju svoje zemlje osvajanjem prve medalje ikada za državu, ali svakako je da razloga za sreću i zadovoljstvo imaju i oni. Takvo zadovoljstvo upravo nam je priredila bokserka Jelena Janićijević, osvajanjem bronze - prvog odličja za Srbiju u istoriji evropskih prvenstava.

- Neverovatan je osećaj videti svoju zastavu na Evropskom prvenstvu među tri najsjajnija odličja, još je neverovatnije da primim čestitke direktno od ministra sporta i predsednika države - izjavila je srpska bokserka Jelena Janićijević.

Jelena je na Evropskom prvenstvu u Budvi do bronzane medalje došla u kategoriji do 66 kilograma, a uz sebe je uvek imala podršku.

- Navikla sam da predsednik Bokserskog saveza Srbije i cela uprava budu pored mog ringa sve vreme, bili su i ovaj put na oba moja meča, podržavali me i hvala im na tome - izjavila je naša bokserka.

Janićijevićeva se prethodne četiri godine takmičila u profi boksu, aktuelna je šampionka Evrope i četvrta na svetu.

- U martu ove godine osvojila sam EBU evropsku titulu i, koliko znam i imamo informacije, sa naših prostora ovu titulu je imao samo Marjan Beneš. Olimpijski boks u kojem sam sad osvojila evropsku bronzu je nešto sasvim drugačije. Format tri minuta po tri runde sa znatno drugačijim pravilima bodovanja, taj manji broj rundi daje manje prilika da se menja strategija i manje da se nadmudruje sa protivničkim timom. Osećam da u narednih godinu dana kroz ciklus kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre mogu još bolje da se adaptiram i zaradim mesto na Olimpijskim igrama u Parizu 2024, a za dalje ćemo videti - zaključila je Jelena Janićijević.

 

 

Ostavite komentar