Sport > Ostali sportovi

Bokserke sjajne na turniru u Poljskoj - Šadrina zlatna, Rapaić srebrna

Šadrina je na putu do zlata savladala Hrvaticu, Šveđanku i Italijanku

Izvor: K1info/Tanjug

12/09/2022 > 16:43

podeli vest:

Bokserke sjajne na turniru u Poljskoj - Šadrina zlatna, Rapaić srebrna
Foto: Bokserski savez Srbije


Srpska bokserka Natalija Šadrina osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 63 kilograma na "Silesijan openu", koji je održan od četvrtog do 11. septembra u poljskim Gljivicama.

Turnir u Poljskoj bio je pripremni za predstojeće Omladinsko svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo u elitnom boksu za žene i Evropsko juniorsko prvenstvo.

Šadrina je na putu do zlata savladala Saru Beran iz Hrvatske, Jani Ludberg iz Švedske iz Kanforu Asunatu Italije.

Zadovoljna sam mečevima u Poljskoj. Jak turnir i sjajna provera pred EP u Crnoj Gori. Daću sve od sebe da ponovim rezultat iz Poljske na EP i osvojim zlato za Srbiju na šampionatu Starog kontinenta. Mislim da je vreme za pobedničko postolje i himnu "Bože pravde" na EP za žene. Spremna sam za tu misiju - izjavila je Šadrina, preneo je danas Bokserski savez Srbije (BS S).

Aleksandra Rapajić osvojila je srebrnu medalju na takmičenju u Poljskoj u kategoriji do 70 kilograma. Ona je prvo pobedila Kazahstanku Askaru Balzhan, a potom i Poljakinju Juliju Malek. U borbi za zlato srpska bokserka je poražena od Tajlanđanke Manikon Baison.

Srbiju su u Poljskoj još predstavljale: Snežana Šiljković (48kg), Jelena Zekić (57kg) i Milena Matović (66kg), a ekipu je predvodio trener Marko Tubić.

Evropsko prvenstvo u elitnom boksu za žene biće održano u Crnoj Gori od 11. do 23. oktobra.

 

 

Ostavite komentar