Sport > Ostali sportovi

POSLEDNJE KVALIFIKACIJE u sezoni PRIPALE Maksu Ferstapenu

Ferstapenov klupski kolega Serhio Perez bio je drugi, a njegov najveći konkurent za titulu vicešampiona Šarl Lekler startovaće kao treći

Izvor: K1info

19/11/2022 > 17:25

podeli vest:

POSLEDNJE KVALIFIKACIJE u sezoni PRIPALE Maksu Ferstapenu
Foto: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili, Pool


Maks Ferstapen osvojio je pol poziciju sa vremenom 1:23,824 i jedini je vozač koji je vozio ispod 1:24 u kvalifikacijama za Veliku nagradu Abu Dabija, a u izjavi Dejvidu Kultardu rekao je da je zadovoljan postignutim i da će pomoći Serhio Perezu da bude drugi u generalnom plasmanu. Meksikanac je zaostao za najbržim za +0,228, dok je Šarl Lekler kasnio za Ferstapenom +0,268, najavivši neizvesnu borbu.

Karlos Sainc ostvario je četvrto startno vreme, dok će iz trećeg startnog reda krenuti vozači Mercedesa Luis Hamilton i prošlonedeljni pobednik Džordž Rasel. Lando Noris iz Meklaren Mercedesa bio je sedmi sa rezultatom 1:24,769, dok će Esteban Okon startovati kao osmi.

Najprijatnije iznenađenje priredio je Sebastijan Fetel koji je ostvario deveti rezultat u poslednjim kvalifikacijama u karijeri vozača Formule 1. Deseti je bio Danijel Rikardo koji se ovom trkom takođe oprašta od takmičenja bar na godinu dana.

Prvi deo kvalifikacija bio je po običaju nepremostiv za članove ekipe Vilijamsa, Nikolasa Latifija i Aleksandera Albona, a njima su se pridružili i Valteri Botas, Pjer Gasli i Kevin Magnusen iz ekipe Haas.

Svoje takmičenje u drugom delu kvalifikacija okončali su Gvanju Džou, Lens Strol, kao i Mik Šumaher, koji se ovim kvalifikacijama i sutrašnjom trkom oprašta od ekipe Haasa, te japanski takmičar Juki Cunoda i dvostruki svetski prvak Fernando Alonso.

Poslednja ovogodišnja trka, Velika nagrada Abu Dabija, na programu je sutra u 14:00.

 

Ostavite komentar