Sport > Ostali sportovi

Novi MINISTAR SPORTA ima misiju: Kao da SAM UZEO PUŠKU i krenuo u RAT

Zoran Gajić kaže da su tokovi novca preovlađujući, pa tek onda idu pravila

Izvor: K1info

24/10/2022 > 19:33

podeli vest:

Novi MINISTAR SPORTA ima misiju: Kao da SAM UZEO PUŠKU i krenuo u RAT
Foto: Starsport


Čovek koji je srpsku odbojku postavio na vrh sveta postao je novi ministar sporta. Ministar Zoran Gajić je o budućim planovima pričao na K1 televiziji u emisiji "Kec na jedanaest".

- Ovo je čast, osećam strahovitu obavezu i veliku odgovornost, kao da je sada mobilizacija pa sam uzeo pušku i krenuo u rat. Stavljate se u službu države, dobijate određene zadatke koje treba da rešite. Šta neko misli o ovoj odluci nije bitno, jer sva mišljenja padaju u vodu kada vam predsednik države i predsednica Vlade ukažu ovoliko poverenje - izjavio je ministar Gajić za K1 televiziju.

Ministar Gajić je otkrio da je drugačije gledao na Savez kao trener.

- Da su mi predložli da se kandidujem za predsednika Saveza kao trener odgovor bi bio drugačiji nego ovaj, jer mi treneri i igrači smo uvek mi, a oni iz Saveza su protivnici. Ja sam bio predvodnik toga, imao sam zamerke, pa su i moji bivši igrači sledili moj put, međutim, kada ste vi sa druge strane shvatite da je sve to mnogo drugačije. Želim da učinim sve ono što sam zamerao silnim predsednicima. Želim da povratim edukaciju kadrova, ljude sa ogromnim znanjem od kojih sam ja učio, a koje je neko pasivizirao. I da tako napravim sinergiju kako bismo svi osetili reprezentaciju Srbije kao svoju. To mora da bude porodica koja će svoje ministarstvo da doživi kao ministarstvo koje radi za njih - rekao je Gajić u emisiji "Kec na jedanaest".

Foto: Printscreen/TV K1

Novi ministar sporta Zoran Gajić na Televiziji K1

Gajić je ispričao kako su naši odbojkaši trenirali devedesetih godina.

- Trenirali smo na parketu, a igrali na tarafleksu, nismo imali svetla, toplu vodu, na Banjici šest stepeni u junu, a mi u mokrim dresovima... Zamislite da fubaleri treniraju u blatu, a takmiče se na terenu...i pored svega toga mi smo devedestih godina ostvarili neverovatan uspeh.

Da bi jedan sport bio popularan mora da ima globalni marketing.

- Mi smo se trudili u odbojci. Imamo marketing službu, imamo potpredsednika Evropske odbojkaške federacije, ali mi ne možemo ništa da uradimo kada nemamo produkt u globalnom marketingu. U svemu je globalizam, tako su i globalni tokovi prisutni i važni u svakom sportu. Sport je ozbiljna privredna grana, treća oblast po obrtanju novca na svetu. Fudbal je privredna grana, NBA u Americi... Tokovi novca su preovlađujući, pa tek onda idu pravila. Vi američke sportiste ne možete da testirate na doping na Olimpijskim igrama, jer ne smete stati na put kretanju globalnog novca. I zato da bi mali sportovi postali veliki i prepoznatljivi treba da zakucaju na vrata svojih, evropskih i svetskih federacija i naprave globalni marketing - zaključio je Zoran Gajić za K1 televiziju.

 

 

 

Ostavite komentar