Sport > Ostali sportovi

ZLATNE GRACIJE za ponos nacije: Kako su ODBOJKAŠICE Srbije uz 12 od 12 POKORILE planetu?

Što kažu same reprezentativke, ova genracija od 2015. godine osvaja sve moguće medalje na svakom takmičenju

Izvor: K1info

15/10/2022 > 23:15

podeli vest:

ZLATNE GRACIJE za ponos nacije: Kako su ODBOJKAŠICE Srbije uz 12 od 12 POKORILE planetu?
Foto: FIVB


Srbija je ponovo šampion sveta! Naše odbojkašice pobedile su Brazil sa glatkih 3:0 u finalu SP u holandskom Apeldornu i, posle 2018. godine, opet osvojile svetsku krunu. I to superiorno - sa 12 pobeda iz 12 mečeva na šampionatu!

Posebne zasluge za to ima i naš selektor, Italijan Danijele Santareli, koji je imao težak zadatak - zamenio je nenadmašnog Zorana Terzića na klupi Srbije, a naša očekivanja nikada nisu bila skromna, naprotiv - svi znamo koliko smo neumereni u traženju maksimuma od svih naših reprezentativki i reprezentativaca u svim sportovima, i uvek!

E pa Santareli je ta očekivanja opravdao, a on sam je osvajanje zlatne medalje proslavio na veoma buran način, počevši da se valja po parketu arene u Apeldornu sa svojim pomoćnicima.

Video sve u očima devojaka

U izjavi za RTS rekao je da je maltene ostao bez reči i bez glasa.

- Čestitam svima. Uradili smo neverovatan posao, impresivno leto za mene. Ponosan sam na ovaj tim. Želim svima da kažem da sam danas imao dobar osećaj, da možemo da osvojimo zlato. Video sam to u očima devojaka. Bio je prelep dan, rekao sam im da uživaju i ovo je zaista naš dan - zaključio je naš selektor.

Sreću nisu krile ni njegove izabranice, a Bianka Buša se nada da će se ovakav trofejni niz na najvećim takmičenjima nastaviti.

- Prelepo, stvarno nemam reči, zaista sam presrećna, ne mogu da verujem da se završilo, da smo dobili svih 12 utakmica, na visokom nivou, ponosna sam na devojke, čestitke svima. Nadam se da je tako stvarno, ova genracija od 2015. godine osvaja sve moguće medalje na svakom takmičenju, nadam se da će se nastaviti. Hvala svima što su nas bodrili - rekla je Buša.

Pomoć za selektora

Na konstataciju da ih sada očekuje čuveni doček na balkonu Starog dvora u Beogradu i da treba i Santarelija pripremiti za to, jer on tako nešto nije iskusio, Bianka smatra da će devojke naći rešenje:

- Ne znam, nismo o tome razmišljale, ali uvešćemo ga kako se to dešava kod nas. Svaki put je posebno kada izađemo na balkon, pred naš narod.

Foto: FIVB

Zasluženo slavlje šampionki

A nadrealna Tijana Bošković... pa šta reći o njenoj fantastičnosti. U idealnom timu šampionata, MVP titula... Ona smatra da je to zajednički rad, i odbojkašica i stručnog štaba.

- Druga svetska titula zaredom, mislim da to teško kome može poći za rukom... Ali stvarno ove devojke, od prve do poslednje, su heroine, takvi profesionalci. Puno je rada zaista uloženo u sve ovo, i ponosna sam, sve je ovo zasluženo, verujte mi - rekla je presrećna Tijana.

Recept za osvajanje titula

I sad, da nekog sportistu pitate kako se u 12 uzastopnih mečeva dolazi do 12 uzastopnih pobeda - malo ko bi znao šta da vam kaže. A naše odbojkašice su upravo to uradile na SP - 12 od 12! Recept za osvajanje zlata, izgleda, nije tako komplikovan - dovoljno je, po najboljoj korektorki sveta, da u timu imate ono "nešto".

- To je tako zato što imamo to nešto posebno. Bez obzira na to, naravno, velike zasluge idu i stručnom štabu, ali ove devojke su te koje se bore na terenu i imamo ono "nešto" što je bitno da budemo šampioni i mislim, ne znam stvarno više šta da kažem... Trudićemo se da uživamo u ovom uspehu i da se radujemo još puno puta zajedno - zaključila je Tijana Bošković.

A balkon koji smo pominjali. Pa, Srbijo, dočekaj svoje šampionke. Mesto sastanka - balkon Starog dvora u Beogradu, vreme - nedelja 16. oktobar, 20 časova!

 

 

 

Ostavite komentar