Sport > Ostali sportovi

Ferstapen ostvario 13. POBEDU u sezoni i doneo RED BULU TITULU u šampionatu konstruktora

Ovim trijumfom Ferstepan se izjednačio sa Šumaherom i Fetelom po broju pobeda u jednoj sezoni, a do kraja šampionata ostale su tri trke

Izvor: K1info/Tanjug

24/10/2022 > 08:50

podeli vest:

Ferstapen ostvario 13. POBEDU u sezoni i doneo RED BULU TITULU u šampionatu konstruktora
Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay


Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobedio je na jučerašnjoj trci za Veliku nagradu SAD u Ostinu i potvrdio osvajanje druge uzastopne šampionske titule.

Holanđanin je ostvario 33. pobedu u karijeru, 13. u sezoni, čime se izjednačio sa Mihaelom Šumaherom i Sebastijanom Fetelom.

Ferstapen je u finišu na sjajan način pretekao Luisa Hamiltona iz Mercedesa i ujedno svom timu obezbedio titulu u konkurenciji konstruktora. Trijumf je došao dan pošto je preminuo jedan od suosnivača i vlasnik kompanije Red Bul, austrijski milijarder Ditrih Matešić.

Treće mesto osvojio je Šarl Lekler iz Ferarija, na četvrtom je završio Serhio Perez (Red Bul), a na petom drugi vozač Mercedesa Džordž Rasel.

U Top 10 plasirali su se još Lando Noris (Meklaren), Fernando Alonso (Alpina), Sebastijan Fetel (Aston Martin), koji je zbog sjajne vožnje proglašen za vozača dana, Kevin Magnusen (Has) i Juki Cunoda (Alfa Tauri).

Do kraja šampionata ostale su još tri trke, a naredna je sledeće nedelje u Meksiku.

 

 

 

Ostavite komentar