Sport > Ostali sportovi

Kvalifikacije za Veliku nagradu Malezije: Martinator do POL POZICIJE kao i u Australiji

Iako najavljivanja, kiša nije pala pa su takmičari u sve tri kategorije vozili po suvoj stazi Sepang u Maleziji

Izvor: K1info

22/10/2022 > 10:47

podeli vest:

Kvalifikacije za Veliku nagradu Malezije: Martinator do POL POZICIJE kao i u Australiji
Foto: Tanjug/AP Photo/Vincent Thian


Najbrži krug i novi rekord staze ostvario je kao i na prethodnoj trci u Australiji Horhe Martin iz Pramak Dukati tima. Njegovo vreme iznosilo je 1:57,790 što je za pola sekunde bolje od rekorda Fabija Kvartarara iz 2019. godine. Drugi je bio Enea Bastijanini koji je Martinom kasnio +0,456, dok je treće startno vreme postavio Mark Markes iz Repsol Honde, zaostavši za prvoplasiranim za +0,664 sekunde.

Frančesko Banjaja i Mark Markes bili su najbrži u Q1 delu, dok je Džek Miler pao i nije uspeo da izbori plasman u drugi deo kvalifikacija u Sepangu.

 

 

Iz drugog startnog reda sutra će krenuti Marko Beceki, Aleks Rins i Luka Marini, a čini se da je pritisak uticao na takmičare koji se bore za titulu - Frančesko Banjaja i Aleš Espargaro izleteli su sa staze tokom kvalifikacija, zbog čega će krenuti sa 9. i 10. pozicije. Fabio Kvartararo bio je najsporiji, što znači da će trku započeti kao dvanaesti, a od prvoplasiranog Horhea Martina bio je sporiji čak za +1,425. Francuz je pao tokom četvrtog treninga i povredio prste na levoj šaci, pa je ovo možda bio razlog slabog plasmana aktuelnog svetskog šampiona.

 

 

U Moto 2 kategoriji trenutno vodeći u šampionatu Ai Ogura bio je brži od konkurenata, a u prvom startnom redu pridružiće mu se Toni Arbolino i Aron Kane. Ogurin jedini konkurent za titulu Augusto Fernandez ostvario je šesti rezultat, i krenuće kao poslednji iz drugog startnog reda u kojem su još Džejk Dikson i Manuel Gonzalez.

 

 

Takmičari u Moto 3 takođe su postavili novi rekord na stazi Sepang, iako je u ovoj kategoriji prvak bio poznat posle trke u Australiji. Ali to nije omelo Denisa Fođu da krugom izvezenim za 2:11,411 obori rekord koji je držao Tacuki Suzuki. Novi svetski šampion u Moto 3 kategoriji Izan Gevara bio je drugi, kasnivši za Fođom +0,224, dok je treći vreme ostvario Gevarin klupski kolega Serhio Garsija. Španac Garsija iz GASGAS Aspar tima u borbi za titulu vicešampiona vodi samo za dva poena ispred Fođe koji vozi za Leopard Rejsing.

 

 

Devetnaesta trka šampionata za Veliku nagradu Malezije vozi se u nedelju. Takmičari u Moto 3 klasi startuju u 6:00, Moto 2 takmičari su na redu od 7:20, dok će vozači u Moto GP klasi trku započeti u 9:00.

 

 

 

Ostavite komentar