Sport > Ostali sportovi

Red Bull PREKRŠIO PRAVILA, ali će Maksu Ferstapenu verovatno OSTATI TITULA

Ekipa Red Bulla je dozvoljeni budžet od 114 miliona funti premašila za 4 miliona, što predstavlja manje od 5 odsto

Izvor: K1info/mondo.rs

11/10/2022 > 10:00

podeli vest:

Red Bull PREKRŠIO PRAVILA, ali će Maksu Ferstapenu verovatno OSTATI TITULA
Foto: Tanjug/AP Photo/Toru Hanai


FIA je utvrdila - tim šampiona je prekršio pravila! U bolidu Red Bulla Maks Ferstapen je 2021. godine stigao do svoje prve titule svetskog šampiona, ali je gotovo godinu dana kasnije otkriveno da je njegov tim kršio finansijska pravila u ovom takmičenju. Kao što se ranije pominjalo, ekipa je potrošila četiri miliona funti više nego što je dozvoljeno!

Budžet od 114 miliona funti prekoračen je tokom sezone u kojoj je Ferstapen postao šampion - zbog čega se i sam vozač oglasio, ali se čini da njemu neće biti oduzeta titula. U svom saopštenju FIA je navela da je prekršaj bio "manji" i da on spada u nižu od dve kategorije kazni za kršenje propisa.

Foto: Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko

Kristijan Horner, šef ekipe Red Bul

Po informacijama koje su se pojavile, tim Red Bulla prebacio je budžet za manje od 5 odsto, a u istoj kategoriji našla se i ekipa Aston Martin. Ove dve ekipe biće kažnjene zbog toga, ali ne bi trebalo očekivati drakonske kazne za timove. FIA trenutno radi na pronalaženju adekvatne kazne, koja gotovo sigurno neće uticati na poredak u generalnom plasmanu prethodne sezone.

Foto: Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko

Luis Hamilton, Mercedes

Podsećamo, Maks Ferstapen stigao je do titule velikim preokretom na poslednjoj trci u Abu Dabiju, a na kraju je titulu osvojio sa osam bodova više od Luisa Hamiltona. Bilo kakvo oduzimanje više od osam bodova mladom vozaču - koji je nedavno u Japanu osvojio drugu titulu - značilo bi i da je britanski vozač Luis Hamilton osvojio svoju osmu titulu u Formuli 1 i tako postao rekorder.

 

 

 

Ostavite komentar