Sport > Košarka

Jovanović BLISTAO POSLE DERBIJA: Kako protiv Budućnosti, tako PROTIV SVIH

Trener Crvene zvezde pohvalio karakter i energiju svojih košarkaša

Izvor: K1info/Sportal.rs

10/10/2022 > 22:13

podeli vest:

Jovanović BLISTAO POSLE DERBIJA: Kako protiv Budućnosti, tako PROTIV SVIH
Foto: Starsport


Crvena zvezda je u uzbudljivom meču u prestonici Srbije pobedila podgoričku Budućnost sa 69:65 u drugom kolu ABA lige, a trener crveno-belih Vladimir Jovanović bio je zadovoljan posle derbija, pohvalivši izdanje svojih izabranika.

- Zahavljujem  se i čestitam igračima na samopožrtvovanju. Videli ste da smo u rotaciji bili bez trojice važnih igrača. To se osetilo i kroz igru, veoma su nam nedostajali. Ali pored toga pokazali smo karakter, nismo se predali. Oni su napravili veliku seriju u drugom poluvremenu i preokrenuli rezultat, mi smo tada odigrali našu najbolju odbranu, bili smo agresnivni na lopti. Tako treba da igramo stalno, a zasluženo smo pobedili. Ostaje nam malo vremena da se oporavimo i spremimo za narednu utakmicu. Zahvalio bih se pubici na podršci, posebno u poslednjoj četvrtini - rekao je Vladimir Jovanović.

Jedno od pitanja za Jovanovića bilo je to da li je njegov tim imao problema sa organizacijom napada.

- U uvodnom delu sam rekao kakve mi probleme imamo. To što šutiramo, moramo da šutnemo da bi dali koš neki. Sve su to akcije, ali da ne ulazimo u dublju neku analizu. Imali smo sigurno neke probleme, ali mi smo u prvom poluvremenu dali 43 poena uz veliki broj asistencija. U drugom poluvremenu smo pokazali veliku energiju, mada smo imali i pad, ali pogledajte kakva se odbrana odigrala poslednjih pet minuta. 

Osvrnuo na debi Miroslava Raduljice u dresu Zvezde.

- Mi smo smatrali da imamo prednost na Miroslava u nekim segmentima. On ih je praktično sam uveo u bonus, dao je poene sa penala i uradio ono što se od njega tražilo.

Osvrnuo se i na sam ambijent i to što su sudije seckale igru.

- Derbi je kola, obe ekipa žele pobedu, oni su došli rasterećeni. Mi smo imali jedna trening posle Evrolige i veliku potrošnju - zaključio je Vladimir Jovanović. 

Jovanović je rekao i da postoji pomak kada je u pitanju oporavak Nemanje Nedovića i da se nada da će on uskoro biti na terenu. 

 

 

Ostavite komentar