Sport > Ostali sportovi

Serhio PEREZ pod ogromnim pritiskom PRED TRKU za Veliku nagradu Brazila

Razlika između Pereza i Luisa Hamiltona iznosi svega 20 bodova, a do kraja su ostale tri trke i jedan sprint

Izvor: K1info

02/11/2023 > 17:57

podeli vest:

Serhio PEREZ pod ogromnim pritiskom PRED TRKU za Veliku nagradu Brazila
Foto: Tanjug/AP Photo/Fernando Llano


Posle katastrofalnog nastupa na domaćem terenu prošle nedelje i srceparajućeg povlačenja iz trke već u prvom krugu, Perezu očajnički treba dobar rezultat u Brazilu.

Činilo se da se Čeko napokon vraća u formu u Meksiko Sitiju i gotovo je sve bilo idealno do ulaska u prvu krivinu na startu trke.

Perez je ostvario peto startno vreme, sa samo 0,160 sekundi zaostatka za klupskim kolegom Ferstapenom koji je bio treći. Meksikanac je imao sjajan start koji mu je omogućio borbu za vođstvo.

Da nije imao kontakt sa Šarlom Leklerom iz Ferarija prilikom rizičnog obilaženja sa spoljne strane, Čeko bi bio u dobroj poziciji da osvoji podijum koji bi mu pomogao da olakša rastući pritisak.

Foto: Tanjug/AP Photo/Fernando Llano

 

Međutim, Perez je naposletku stavio svoju budućnost pod znak pitanja, uprkos Red Bullovoj "nameri" da ga zadrže za 2024. godinu.

Perezovu frustraciju dodatno je povećala impresivna vožnja Danijela Rikarda, koji je trku u Meksiku završio na sedmom mestu, inače direktnom konkurentu Meksikancu za drugo sedište u ekipi Red Bull.

Foto: Tanjug/AP Photo/Fernando Llano

Danijel Rikardo (Alpha Tauri)

Iako su iz ekipe koju predvodi Kristijan Horner jasno stavili do znanja da Perez neće biti izostavljen iz tima ukoliko ne bude drugi u šampionatu, dobar rezultat u Brazilu umnogome bi mum pomogao i rešio eventualne dileme za 2024. godinu.

Do prošle trke, izgledalo je kao da je Čeko obezbedio titulu vicešampiona, uglavnom zahvaljujući diskvalifikaciji Luisa Hamiltona na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država, a ne zbog njegovih dobrih rezultata.

Foto: Tanjug/AP Photo/Fernando Llano

Luis Hamilton i Maks Ferstapen na VN Meksika

Ali posle Perezovog neuspeha u Meksiku, uz još jedno drugo mesto za Hamiltona, trka za drugo mesto je potpuno otvorena, a dvojicu vozača deli samo 20 bodova u preostale tri trke - i jednom sprintu.

Sprint trka vozi se u subotu, 4. novembra sa početkom u 19:30, dok je glavna trka u nedelju od 18:00 časova.

Ostavite komentar