Sport > Ostali sportovi

MARK MARKES o otkazivanju sprint trke u AUSTRALIJI: Mislim da je to bila ISPRAVNA ODLUKA

Takmičari u Moto3 kategoriji uspeli su da završe današnje takmičenje, ali je Moto2 trka prekinuta u 10. krugu zbog sve lošijih uslova

Izvor: K1info

22/10/2023 > 15:35

podeli vest:

MARK MARKES o otkazivanju sprint trke u AUSTRALIJI: Mislim da je to bila ISPRAVNA ODLUKA
Foto: Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama


Mark Markes i njegov timski kolega iz Repsol Honde, Đoan Mir, slažu se sa mišljenjem većine vozača da je odluka o otkazivanju sprint trke za VN Australije bila ispravna.

Sprint trka bila je na rasporedu u subotu popodne, ali je glavna trka od 27 krugova prebačena u taj termin zbog prognoze koja je upozoravala na izuzetno jak vetar i kišu u nedelju.

Zagrevanje u MotoGP klasi i Moto3 trka su završeni, ali je Moto2 trka prekinuta posle 10 krugova zbog sve lošijih uslova.

- Nažalost, nismo mogli da se trkamo zbog vremenskih uslova - rekao je Markes.

- Juče su doneli ispravnu odluku da premeste glavnu trku na subotu. Današnja prognoza bila je prilično loša. Tokom zagrevanja je bilo prihvatljivo, ali je vetar bio izuzetno jak. Ne znam da li je bilo moguće održati trku, ali ljudi iz Direkcije imaju dosta iskustva i mislim da su ispravno odlučili.

Kolega iz tima, Đoan Mir, složio se da je staza bila "pogodna za vožnju" tokom zagrevanja, ali su uslovi nastavili da se pogoršavaju.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup

Đoan Mir (Repsol Honda)

- Iskreno, jutros smo probali stazu, uslovi su bili pomalo nezgodni, ali je bilo pogodno za vožnju - rekao je Mir, koji je pao nakon kontakta sa Lukom Marinijem u subotu.

- Ali uslovi su postajali sve gori i gori, i verovatno je bila ispravna odluka da se otkaže sprint.

U Moto3 kategoriji trijumfovao je Deniz Ondžu, koji je u poslednjem krugu obišao japanskog takmičara Ajumua Sasakija. Treći je bio Džoel Kelso.

Koliko su uslovi bili loši najbolje govori podatak da je nekoliko vozača palo prilikom pripremnog kruga, a najgore je prošao Danijel Olgado koji je bukvalno bio lansiran sa svog KTM-a prilikom "hajsajda".

Vodeći u svetskom šampionatu Đaume Masija iz Leoparda trku je završio kao osmi, čime je uknjižio novi osam bodova i sada ima 217. Ajumu Sasaki je na drugom mestu sa 213, a potom slede Danijel Olgado sa 195 i David Alonso i današnji pobednik Deniz Ondžu koji imaju po 180.

U Moto2 kategoriji trka je prekinuta posle 10 krugova, zbog čega su vozači dobili polovinu poena. Trijumfovao je Toni Arbolino ispred Arona Kanea i Fermina Aldigera.

Vodeći u šampionatu Pedro Akosa pao je tokom pripremnog kruga i nije mogao da pokrene svoj motocikl. Njegov Kaleks je potom transportovan u boks, a on je bio primoran da startuje sa začelja, ali je trku završio na devetom mestu, što mu je donelo 3,5 poena.

Akosta vodi u šampionatu sa 280,5 poena, ispred današnjeg pobednika Arbolina koji je sakupio 224,5.

Sedamnaesta trka šampionata za Veliku nagradu Tajlanda vozi se u nedelju 29. oktobra, a takođe se prognozira kišno vreme.

Ostavite komentar