Sport > Ostali sportovi

MotoGP VN Australije: VREMENSKA prognoza dovela do POMERANJA trke u najjačoj klasi

Takmičari u MotoGP klasi u subotu će imati najpre slobodan trening, zatim kvalifikacije i potom glavnu trku od 27 krugova

Izvor: K1info

20/10/2023 > 09:50

podeli vest:

MotoGP VN Australije: VREMENSKA prognoza dovela do POMERANJA trke u najjačoj klasi
Foto: Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama


Dok se današnji trening odvijao po sunčanom vremenu, predviđa se da će udari vetra do 80 km/h pogoditi Filip Ajlend u nedelju.

Zbog ovoga će vozači u MotoGP klasi u subotu imati najpre slobodan trening, zatim kvalifikacije i potom glavnu trku od 27 krugova. Ukoliko vremenske prilike dozvole u nedelju će biti vožena sprint trka, saopštili su organizatori.

Jutros je vožen zvaničan trening i poznato je kojih deset motociklista je direktno prošlo u završni deo kvalifikacija.

Najbrži krug odvezao je Bred Binder iz KTM-a, čiji je rezultat iznosio 1:27,943. Rekord staze od 1:27,767 postavio je Horhe martin 2022. godine.

Drugi je bio Binderov klupski kolega Džek Miler, koji je bio sporiji za 0,148 sekundi, dok je treći rezultat postavio Maverik Vinjales iz Aprilije, zaostavši 0,269 sekundi za prvoplasiranim.

Četvrti je bio Horhe Martin iz Pramaka, a peti Pol Espargaro iz ekipe Tech3.

Direktno u Q2 deo kvalifikacija plasirali su se i Marko Beceki iz Mooney VR46 tima, Fabio Diđanantonio iz Gresinija, Dukatijev takmičar Enea Bastijanini, Aleš Espargaro iz Aprilije i drugi vozač Pramaka Žoan Zarko.

Kao i u Indoneziji, Frančesko Banjaja nije uspeo da se direktno plasira u Q2 deo kvalifikacija, zbog čega će sutra morati da izbori jedno od dva mesta koje vode među deset najbržih sa današnjeg treninga.

Pored Banjaje za Q2 nisu se plasirali braća Markes, prošlonedeljni osvajač pola Luka Marini, kao ni Fabio Kvartararo iz Jamahe.

U subotu je najpre na programu slobodan trening, posle čega slede kvalifikacije od 01:50 po našem vremenu, a MotoGP trka od 27 krugova na programu je u 06:10.

Ostavite komentar