Sport > Košarka

Zašto se Crvena zvezda ODREKLA Duška Ivanovića? Preko nekih STVARI nije moglo da se PREĐE

Prvi problemi su nastali kada je došao jedan od najboljih igrača Evrope Fakundo Kampaco

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/10/2023 > 08:14

podeli vest:

Zašto se Crvena zvezda ODREKLA Duška Ivanovića? Preko nekih STVARI nije moglo da se PREĐE
Foto: Starsport


Košarkaški klub Crvena zvezda krenuo je sa projektom u sezoni 2022/2023 kada je klub sa Malog Kalemegdana preuzeo Vladimir Jovanović, ali nije dobro počeo.

Nakon skora 1-6 u Evroligi i poraza u ABA od Cibone, dobio je otkaz, a navijači su dobili novu nadu da se sa iskusnim trenerom može napraviti istaknuti rezultat.

Upravo to iskustvo, koje je falilo sa Jovanovićem, trebao je da nadomesti Duško Ivanović, međutim stalno je falilo ponešto. Istini za volju, reakcija igrača Zvezde je bila fantastična, krenulo se sa nizom od deset pobeda, osvojen je trofej Kupa Radivoja Koraća, međutim to se nije pretočilo na kraj sezone.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović

 

Prvi problemi su nastali kada je došao jedan od najboljih igrača Evrope Fakundo Kampaco, ali u trenutku kada su stigle informacije da registracija nije moguća do poslednjeg dana prelaznog roka. Umor je počeo da stiže igrače, a trening sa Kampacom, pa onda utakmica bez njega je možda bila faktor koji je drastično uticao na rezultat u Evroligi.

Uspeli su da se bore za osam, ali prolazak u plejof nije bio moguć usled nekih, može se reći, očekivanih poraza. Navijači su i to nekako prežalili, međutim, vreme je došlo za ono najzanimljivije i najkvalitetnije, a to je plejof ABA lige.

Dobijen je Zadar izuzetno lako, a onda i Budućnost još lakše, da bi se za finale regionalnog takmičenja čekalo skoro mesec dana. U momentu kada je utakmica došla moglo se reći da su igrači ispali iz forme i da to možda nije realan odnos snaga, pa se na taj način utešiti zbog propuštene prilike da se osvoji novi ABA trofej.

Ipak, bez obzira na veliko samopouzdanje, a onda i neuspeh Duška u toj finalnoj seriji, dato mu je poverenje i sloboda da sastavi tim po svojoj volji, a onda i najveći budžet u istoriji kluba, ali sa daleko većim očekivanjima.

Dovedena su fantastična pojačanja, neka od najinteresantnijih imena evropskog prelaznog roka Nejpir, Teodosić i Giedraitis, a sa njima su stigli i novi ciljevi. Kada imate tako veliki broj jakih imena očekujete kao trener jak ego u svlačionici, neko bi to tako rekao. Možda je pravilnije reći da svi ti igrači znaju ko su i na šta su spremni, kao i kako da do svojih i timskih ciljeva mogu da stignu.

Možda je baš ta fleksibilnost falila Dušku Ivanoviću kako bi se prilagodio svima i kako bi ih najbolje uklopio. Ono što je sigurno, nešto nije kliknulo i tu su trpeli rezultati. Momenat da se ta promena napravi nije uopšte loš, s obzirom da je tek početak sezone i da je ostalo još 30 utakmica Evrolige, a skor je 1-3.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović

 

Ne može se reći da Ivanović nije imao dobar uticaj na klub, vratio je veru navijačima, ponovo je napunio Pionir, a onda Arenu, napravio neku novu sliku klubu, ali sigurno je da osvajanje kupa i domaće lige nije bilo dovoljno da mu se i dalje veruje. Problemi su bili više nego očigledni, pa je smena bila jedini logičan potez.

Novi trener Zvezde u novoj sezoni će biti Janis Sferopulos, a on će svoje zadatke početi da obavlja već danas, u nedelju 22. oktobra.

Ostavite komentar