Sport > Ostali sportovi

MotoGP: Frančesko BANJAJA trijumfovao u Indoneziji, Horhe MARTIN ostao bez poena posle PADA

Vozač Pramaka imao je tri sekunde prednosti ispred drugoplasiranog Maverika Vinjalesa kada je izgubio kontrolu nad svojim Dukatijem

Izvor: K1info

15/10/2023 > 10:25

podeli vest:

MotoGP: Frančesko BANJAJA trijumfovao u Indoneziji, Horhe MARTIN ostao bez poena posle PADA
Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup


Frančesko Banjaja pobednik je trke za VN Indonezije koja je vožena na stazi Mandalika. On je 26 krugova izvezao u vremenu 41:20,293, što je njegov šesti trijumf u ovogodišnjem šampionatu i prva pobeda od VN Katalonije. Neverovatan trijumf aktuelni svetski šampion je ostvario posle loših kvalifikacija kada je imao tek 13. startnu poziciju.

Maverik Vinjales iz Aprilije bio je drugi sa zaostatkom od 0,306 sekundi, dok je treće mesto pripalo Fabiju Kvartararu iz Jamahe, koji je bio sporiji od pobednika za 0,433 sekundi.

Horhe Martin odlično je startovao sa 6. pozicije i pre prve krivine našao se u vođstvu. Banjaja je takođe imao fenomenalan start i sa 13. pozicije došao do 6. mesta.

U drugom krugu Bred Binder imao je kontakt sa Lukom Marinijem, zbog čega je osvajač pol pozicije izgubio kontrolu nad svojim Dukatijem i proklizao, a Banjaja u tom trenutku izbija na četvrto mesto.

Mark Markes je kao i na jučerašnjem sprintu napravio grešku i u sedmom krugu završio trku izletanjem, a u 12. krugu pogrešio je i njegov klupski kolega Đoan Mir.

Vodeći u tom trenutku Horhe Martin u 11. krivini izleće van staze, a Maverik Vinjales preuzima vođstvo ispred Frančeska Banjaje, koji u 19. krugu uspeva da pretekne Španca iz Aprilije.

U poslednjem krugu Vinjales i Kvartararo smanjili su prednost Banjaje na manje od pola sekunde, ali je svetski šampion na kraju trijumfovao i ponovo izbio na čelo šampionata.

Četvrti je bio Fabio Diđanantonio, peti Marko Beceki, a šesti Bred Binder i pored dve kazne koje je dobio. Poene su osvojili svi takmičari koji su prošli kroz cilj obzirom da trku nije završilo sedam vozača.

U šampionatu ponovo vodi Frančesko Banjaja koji ima 346 bodova, dok je Horhe Martin ostao na 328. Treći je Marko Beceki sa 283, dok Bred Binder ima 211.

Šesnaesta trka šampionata za Veliku nagradu Australije vozi se u nedelju 22. oktobra.

Ostavite komentar