Sport > Košarka

DRAMA i PORAZ u Atini: Partizan ISPUSTIO POBEDU, Olimpijakos se izvukao

Crno-bele je pobede koštala loša igra u prvom poluvremenu

Izvor: K1info/Direktno.rs

19/10/2023 > 21:13

podeli vest:

DRAMA i PORAZ u Atini: Partizan ISPUSTIO POBEDU, Olimpijakos se izvukao
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana odigrali su sjajan meč u Pireju, pošteno su namučili Olimpijakos, i ne samo to, već su i bili blizu pobede. Ispustili su plus 14 iz treće četvrtine, potom je Džejms Naneli uz zvuk sirene doneo produžetak, da bi u dodatnih pet minuta Olimpijakos slavio u četvrtom kolu Evrolige - 98:94.

Bio je Partizan non-stop tu negde, disao je za vratom Olimpijakosu, međutim na kraju je grčki tim u produžetku uspeo da odbrani domaći teren i da dođe do teške pobede. Milutinov i Vilijams-Gos su pogađali kada se to lomilo, odveli su Grke na plus tri u finišu, pa su doprineli pobedi protiv bivšeg kluba. Pokušao je Partizan da se izdigne u produžetku, uveo je meč u penal završnicu, ali na kraju nije uspeo.

Utakmica u Pireju nam je, osim dramatičnog produžetka, donela i dva potpuno različita poluvremena. U prvom je Olimpijakos bio taj koji je konstantno vodio, imao je i plus 12, međutim u drugom delu se sve promenilo.

Napravili su izabranici Željka Obradovića u neverovatnu seriju od čak 20:2, pre svega nošeni odličnim Alenom Smailagićem, pa su od minusa od 10 poena iz druge četvrtine (49:39) došli do plus osam u trećoj deonici (51:59). I nije to bio kraj odlične igre gostiju, koji su nastavili da muče tim iz Pireja, pa su u jednom trenutku u trećoj četvrtini stekli i plus 14 (53:67).

Međutim, Olimpijakos se nije predavao do kraja, uneo je dramu u finišu meča, pa je i došao i do izjednačenja - 79:79. Uzvratio je potom Partizan trojkom za 79:82, ali je grčki tim uspeo da naniže četiri poena i povede sa 83:82 na nešto manje od 20 sekundi pre kraja.

Potom se Panter spetljao, preneo je loptu na svoju polovinu pod pritiskom, iako je Željko Obradović tražio faul, pa je takvu situaciju Olimpijakos materijalizovao da posle poena Larencakisa sa linije penala dođe do 85:82.

Izgledalo je u tim momentima da je sve gotovo, međutim tako nisu mislili crno-beli. Odigrali su za nešto manje od šest sekundi sjajnu akciju, kaznili su i očajnu odbranu Olimpijakosa, usled koje je Džejms Naneli ostao sam van linije za tri poena i trojkom iz ćoška uz zvuk sirene je doneo 85:85 i produžetak.

U dodatnih pet minuta Partizan je bio konkurentan, držao je egal do 91:91, kada je rival došao do, ispostavilo se kasnije, presudnih plus tri. Milutinov je tada pogodio jedno slobodno bacanje, poentirao je posle prodora Najdžel Vilijams-Gos za 94:91.

Probao je Partizan da se vrati, budući da je smanjio, ali je domaćin ponovo stigao do tih plus tri (96:93). Poslednja šansa je, čini se, propuštena posle polovičnog učinka Alekse Avramovića sa penala, posle čega je Tomas Vokap iskoristio oba slobodna bacanja za konačnih 98:94.

Na taj način je Olimpijakos došao do druge evroligaške pobede, dok Partizan prvi ovosezonski večiti derbi sa Crvenom zvezdom (četvrtak, 18.30 sati) čeka sa skorom 1-3.

Ostavite komentar