Sport > Ostali sportovi

HORHE MARTIN posle pada na VN Indonezije: Ranije ili kasnije, to se MORALO dogoditi

Martin je bio jedan od nekoliko vozača koji su koristili mekanu prednju gumu na trci, ali smatra da to nije doprinelo njegovom padu

Izvor: K1info

16/10/2023 > 18:21

podeli vest:

HORHE MARTIN posle pada na VN Indonezije: Ranije ili kasnije, to se MORALO dogoditi
Foto: Tanjug/AP Photo/Rajesh Kumar Singh


Vozač ekipe Prima Pramak Rejsing, Horhe Martin, rekao je da je greška koja ga je izbacila iz vođstva na MotoGP trci u Indoneziji "ranije ili kasnije" bila neizbežna, i objasnio je šta je uzrokovalo njegov pad.

Španac je pobedio u sprintu u subotu na stazi Mandalika, stekavši sedam bodova prednosti u šampionatu, pošto je Frančesko Banjaja završio trku na osmom mestu.

Kada je posle odličnog starta preuzeo vođstvo sa šeste pozicije, izgledalo je da će Martin dominirati trkom, ali je pao u jedanaestom krugu dok je bio tri sekunde ispred Maverika Vinjalesa iz Aprilije.

Banjaja je stigao do pobede na trci, iako je u kvalifikacijama bio tek trinaesti, ponovo preuzevši vođstvo u šampionatu sa 18 bodova prednosti.

Martin je objasnio da je pad došao kao posledica toga što je prethodno prešao na prljav deo staze u desetoj krivini.

- Da, bilo je savršeno - rekao je Martin o svojoj trci do pada.

- Imao sam odličan start, a zatim sam pokušavao da povećam razliku.

- Kada sam video da imam tri sekunde prednosti, bio sam zaista iznenađen i pomislio sam "ok, vreme je da se možda smirim" - rekao je Martin i nastavio.

- Ušao sam malo preširoko u krivinu 10, delovalo je kao da je malo prljavo. Dakle, kada sam ušao u krivinu 11, izgubio sam prednji deo motocikla na isti način kao i krug pre. Ali sr***a se dešavaju.

 

Martin je dodao:

- Osećao sam se odlično, nisam previše jako kočio u tom trenutku. Imao sam tri sekunde prednosti, već sam obavio najteži deo posla. Trebalo je samo da odvezem ostatak trke. Nije lako održati koncentraciju kada imate nekoliko sekundi prednosti.

- Četrnaest trka sam vozio bez greške. To je samo statistika. Ranije ili kasnije je moralo da se dogodi, i naposletku se desilo. Osećam se samouvereno i u preostalim trkama ću se boriti za pobedu - kaže on.

Martin je bio jedan od nekoliko vozača koji su koristili mekanu prednju gumu na trci, ali smatra da to nije doprinelo njegovom padu.

Na pitanje da li bi ponovno izabrao meku prednju gumu, odgovorio je:

- Da, svakako. Osećao sam se super. Prljava staza u krivini 10 je dovela do pada - zaključuje Horhe Martin.

Ostavite komentar