Sport > Ostali sportovi

MotoGP: Horhe MARTIN trijumfom na SPRINT trci za VN Indonezije PREUZEO VOĐSTVO u šampionatu

Startovavši sa 13. pozicije, Frančesko Banjaja je sprint trku završio na osmom mestu, što mu je donelo dva boda

Izvor: K1info

14/10/2023 > 09:55

podeli vest:

MotoGP: Horhe MARTIN trijumfom na SPRINT trci za VN Indonezije PREUZEO VOĐSTVO u šampionatu
Foto: Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama


Vozač Pramak Dukatija, Horhe Martin, pobednik je sprint trke za VN Indonezije. On je 13 krugova na stazi dužine 4,3 km prevezao u vremenu 19:49,711 i sa 12 osvojenih poena preuzeo vođstvo u šampionatu. Ovo je ujedno četvrti uzastopni trijumf Španca na sprint trkama.

Drugi je bio osvajač pol pozicije Luka Marini iz Mooney VR46 tima, koji je za pobednikom kasnio 1,131 sekundi, dok je treće mesto pripalo njegovom klupskom kolegi Marku Becekiju, čiji je zaostatak iznosio 2,081 sekundi.

Luka Marini je sačuvao vodeću poziciju prilikom starta, ali je Maverik Vinjales već posle par krivina izbio na čelo trke. Mark Markes je zbog greške trku završio već u prvom krugu.

Fabio Kvartararo je u drugom krugu uspeo da preotme treću poziciju od Horhea Martina, a Aleš Espargaro je proklizao i sa staze izbacio i Breda Bindera, koji je potom uspeo da se vrati u trku.

U petom krugu Martin obilazi Marinija i daje se u poteru za Vinjalesom, a Frančesko Banjaja uspeva da se probije do osme pozicije.

Martin je u devetom krugu pokazao da se neće zadovoljiti drugim mestom kada je pretekao Vinjalesa, a krug kasnije to je uspelo i Luki Mariniju. Vinjales u poslednjem krugu nije uspeo da se odbrani ni od Marka Becekija i trku je završio na četvrtom mestu.

Peti je bio Fabio Kvartararo, dok je šesti Fabio Diđanantonio. Poene su još osvojili Frančesko Banjaja i Džek Miler.

Posle sprint trke Horhe Martin ima 328 poena, a Frančesko Banjaja je drugi sa 321. Marko Beceki je na trećem mestu sa 259 bodova, dok Bred Binder ima 201.

Trka za Veliku nagradu Indonezije vozi se u nedelju. Takmičari u Moto3 klasi startuju u 06:00, Moto2 takmičari su na redu od 7:15, dok će vozači u MotoGP klasi trku započeti u 09:00 časova.

Ostavite komentar