Sport > Ostali sportovi

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Indonezije: Luka MARINI na POL poziciji, BANJAJA startuje kao trinaesti

Banjajin najveći konkurent za titulu, Pramakov takmičar Horhe Martin, današnji sprint i sutrašnju glavnu trku započeće sa 6. pozicije

Izvor: K1info

14/10/2023 > 06:28

podeli vest:

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Indonezije: Luka MARINI na POL poziciji, BANJAJA startuje kao trinaesti
Foto: Tanjug/Alessandro La Rocca/LaPresse via AP


Vozač Mooney VR46 tima Luka Marini došao je do svoje prve pol pozicije u najjačoj klasi, postavivši novi rekord staze u vremenu 1:29,978. Marini je bio najbrži i u Q1 delu, kada je ostvario rezultat 1:30,383.

Drugi je bio Maverik Vinjales iz Aprilije sa rezultatom slabijim za 0,031 sekundi, dok će kao treći iz prvog startnog reda trku započeti njegov klupski kolega Aleš Espargaro, koji je bi sporiji od Marinija za 0,154 sekundi.

Vinjales i Espargaro smenjivali su se u vođstvu tokom Q2 dela, ali je povratnik Luka Marini, koji je propustio VN Japana zbog povrede zadobijene na sprint trci za VN Indije, jedini uspeo da odveze krug ispod 1:30.

Iz drugog startnog reda krenuće Jamahin takmičar Fabio Kvartararo, a društvo će mu praviti Bred Binder iz KTM-a i Horhe Martin iz Pramaka, koji nije mogao bolje od šestog mesta. Španac, koji za trenutno vodećim Banjajom zaostaje samo 3 poena, imao je pad u šesnaestoj krivini, zbog čega je morao da ode u boks i uzme rezervni motocikl.

Fabiju Diđanantoniju iz Gresinija u trećem redu pridružili su se Mark Markes iz Honde i Marko Beceki iz VR46 ekipe, dok je četvrti startni red rezervisan za drugog KTM-ovog takmičara Džeka Milera, Eneu Bastijaninija iz fabričke ekipe Dukati i Migela Oliveiru iz RNF Aprilije.

Q1 delu najbrži je bio Luka Marini, a aktuelni svetski prvak Frančesko Banjaja nije uspeo da se kvalifikuje za završni deo kvalifikacija i trku će započeti sa trinaeste pozicije.

Pored Banjaje najviše je podbacio Žoan Zarko iz Pramaka, koji je imao pad i on će trku započeti iz petog startnog reda sa četrnaeste pozicije.

Sprint trka od 13 krugova vozi se danas od 09:00 časova.

Ostavite komentar