Sport > Ostali sportovi

Imate još MESEC dana: Advokati FELIPEA MASE dali dodatni rok Formuli 1 i FiA-i da ZAVRŠE istragu o "Crashgate" SKANDALU

Masa je ranije ove godine najavio da će pokrenuti sudski postupak zbog događaja iz 2008. kada je Luis Hamilton osvojio titulu

Izvor: K1info

13/10/2023 > 18:16

podeli vest:

Imate još MESEC dana: Advokati FELIPEA MASE dali dodatni rok Formuli 1 i FiA-i da ZAVRŠE istragu o "Crashgate" SKANDALU
Foto: Tanjug/AP Photo/Andre Penner


Advokati koji zastupaju bivšeg vozača Ferarija, Felipea Masu, dali su još mesec dana Formuli 1 i FIA-i da završe svoju "internu istragu" o optužbi Brazilca u vezi sa ishodom svetskog šampionata 2008. godine.

Masa je ranije ove godine najavio da će pokrenuti sudski postupak zbog događaja iz 2008. godine kada je Luis Hamilton osvojio titulu u poslednjoj trci šampionata.

Masa je završio samo jedan bod iza Hamiltona u konačnom plasmanu - najbliže što je došao osvajanju F1 titule u svojoj dugoj karijeri.

Foto: printscreen Wikipedia

 

Odluka 42-godišnjaka da krene pravnim putem proizlazi iz "Crashgate" skandala koji se dogodio na Velikoj nagradi Singapura 2008. godine.

Nameštanje trke u Singapuru od strane Renoa koštalo je Masu pobede na toj trci - budući da je imao pol poziciju i da je vodio trku u tom trenutku - ali odlazak u boks tokom izlaska vozila bezbednosti (izazvanog namernim udarcem u ogradu Nelsona Pikea Juniora) krenuo je loše i doveo do toga da ispadne iz bodova.

U četvrtak uveče, Masin advokat izdao je sledeće saopštenje:

"FIA i FOM završavaju internu istragu i zatražili su poslednje produženje roka sa 12. oktobra na 15. novembar ", navodi se.

"Pristali smo na to, jer ako nova administracija Formule 1 zaista pristupa ovom pitanju u dobroj nameri, sigurno će doći do istog zaključka kao mi i mnogi ljudi širom sveta", nastavlja se u saopštenju.

"Želeli bismo da znamo kakav je stav novog rukovodstva Formule 1 u vezi sa nedavno otkrivenim skandalom i nepravdom sa kojom se suočava Felipe Masa", kaže se na kraju.

Ostavite komentar