Sport > Ostali sportovi

MotoGP VN Indonezije: Aleš ESPARGARO postavio REKORD staze, Frančesko BANJAJA tek šesnaesti

Aleš Espargaro je i pored pada u krivini 10 tokom treninga odvezao najbolji krug i postavio novi rekord staze

Izvor: K1info

13/10/2023 > 10:32

podeli vest:

MotoGP VN Indonezije: Aleš ESPARGARO postavio REKORD staze, Frančesko BANJAJA tek šesnaesti
Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko


Posle zvaničnog treninga za VN Indonezije, voženog na stazi Mandalika, poznato je kojih deset motociklista je direktno prošlo u završni deo kvalifikacija.

Najbrži krug u vremenu novog rekorda staze odvezao je Aleš Espargaro iz Aprilije, koji je štopericu zaustavio na 1:30,474. Prethodni rekord iznosio je 1:31,067 a postavio ga je Fabio Kvartararo na Jamahi 2022. godine.

Drugi je bio Espargarov klupski kolega Maverik Vinjales, koji je bio sporiji za 0,154 sekundi, dok je treći rezultat postavio Marko Beceki iz Mooney VR46 tima, koji je pre samo pet dana imao operaciju ključne kosti.

Četvrti je bio Bred Binder iz KTM-a, a peti pobednik iz Japana Horhe Martin iz Pramaka.

Direktno u Q2 deo kvalifikacija plasirali su se i Mark Markes iz Honde, Migel Oliveira iz RNF Aprilije, Fabio Diđanantonio iz Gresinija, drugi vozač KTM-a Džek Miler i Fabio Kvartararo iz Jamahe.

Prolazak u Q2 sutra će pokušati da ostvari vodeći u svetskom šampionatu Frančesko Banjaja, koji je imao tek šesnaesti rezultat, a veliki konkurenti za jedno od dva mesta koje vode u Q2 biće Pol Esparagaro, Luka Marini i Žoan Zarko, koji su bili ispod jedne sekunde za najbržim Alešom Esparagrom.

U subotu je najpre na programu slobodan trening, posle čega slede kvalifikacije, a MotoGP sprint trka od 10 krugova na programu je u 08:00 časova.

Ostavite komentar