Sport > Tenis

A od NOVAKA - samo MAKSIMALNO: Najveća ŽELJA da do kraja godine SRBIJA osvoji DEJVIS KUP, ali to nije sve!

Najbolji teniser sveta će do kraja sezone igrati u Parizu, Torinu i Malagi

Izvor: K1info/Tanjug

12/10/2023 > 16:48

podeli vest:

A od NOVAKA - samo MAKSIMALNO: Najveća ŽELJA da do kraja godine SRBIJA osvoji DEJVIS KUP, ali to nije sve!
Foto: Printscreen/Tanjug


Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas u Beogradu da mu je najveća želja do kraja godine da osvoji Dejvis kup sa selekcijom Srbije.

Đoković je danas završio sa treninzima u Beogradu i nastavlja pripreme za Pariz, Torino i Dejvis kup u Malagi. Srpski teniser će do kraja sezone učestvovati na mastersu u Parizu, završnom mastersu u Torinu i na finalnom turniru Dejvis kupa.

- U toku su pripreme za završni deo sezone. Do kraja sezone igraću u Parizu, Torinu i u Malagi na finalnom turniru Dejvis kupa gde ćemo se u četvrtfinalu sastati sa Velikom Britanijom. Radujem se predstojećim izazovima. I dalje sam u trci sa Karlosom Alkarazom da završim sezonu kao broj jedan. Ima još vremena, taman još nekoliko nedelja, to je dovoljno da spremim svoje telo i dovedem igru do željenog nivoa - izjavio je Đoković.

Srpski teniser je izrazio nadu da će što pre ući u željenu formu.

- Verovatno će ta pauza od pet nedelja od poslednjeg takmičarskog meča na US openu i prvog duela u Parizu malo uticati na igru na početku. Nadam se da ću uspeti da to prebrodim što pre i da ću uspeti da uđem u taj željeni nivo i tempo kvaliteta tenisa i igranja vrlo brzo - dodao je najbolji teniser sveta.

Đoković je istakao da su očekivanja i ambicije uvek najviše.

- To sam ponovio nebrojeno puta u karijeri. Imao sam mnogo uspeha u Bersiju, i uopšte u dvorani tokom svoje karijere. Ništa manje ne očekujem ni ove godine, osim najviših ciljeva. Najveća želja do kraja godine mi je da osvojimo Dejvis kup. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i da ćemo da budemo u formi. Takođe, nadam se da mogu godinu završim kao broj jedan na ATP listi i da bar osvojim još jednu titulu na dva velika turnira u dvorani do kraja godine - zaključio je Novak Đoković.

 

Ostavite komentar