Sport > Ostali sportovi

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Indije: Marko BECEKI osvojio POL poziciju, DOMINACIJA takmičara Dukatija

Aleks Markes imao je teži pad pri kraju prvog dela kvalifikacija zbog čega je prebačen u medicinski centar

Izvor: K1info

23/09/2023 > 12:27

podeli vest:

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Indije: Marko BECEKI osvojio POL poziciju, DOMINACIJA takmičara Dukatija
Foto: Tanjug/Alessandro La Rocca/LaPresse via AP


Vozač Mooney VR46 tima Marko Beceki osvojio je pol poziciju za VN Indije na stazi Buda. On je najbolji krug odvezao u vremenu 1:43,947.

Drugi je bio Horhe Martin iz Pramak Dukatija sa rezultatom slabijim za 0,043 sekundi, dok će kao treći iz prvog startnog reda trku započeti aktuelni svetski prvak Frančesko Banjaja iz Dukatija, koji je bi sporiji od Becekija za 0,256 sekundi.

Iz drugog startnog reda krenuće drugi takmičar Mooney VR46 tima Luka Marini, a društvo će mu praviti dvojica takmičara Repsol Honde - Đoan Mir i Mark Markes.

Žoanu Zarku iz Pramaka i Fabiju Kvartararu iz Jamahe u trećem redu pridružuo se Maverik Vinjales iz Aprilije, dok su u četvrtom njegov klupski kolega Aleš Espargaro, Raul Fernandez iz RNF Aprilije i Aleks Markes koji nije nastupio u Q2 delu kvalifikacija.

U Q1 delu najbrži je bio Raul Fernandez iz RNF Aprilije, dok je Aleks Markes iz ekipe Gresinija bio drugi, ali je imao teži pad pri samom kraju petnaestominutne sesije, zbog čega su istaknute žute zastave koje su onemogućile njegovog klupskog kolegu Fabija Diđanantonija da eventualno postavi rezultat koji bi ga odveo u Q2 deo kvalifikacija.

Takmičari KTM-a Bred Binder i Džek Miler nisu uspeli da se plasiraju u završni deo kvalifikacija i trku će započeti sa četrnaestog, odnosno šesnaestog mesta.

Skraćena sprint trka od 11 krugova vozi se danas od 12 časova.

Ostavite komentar