Sport > Ostali sportovi

Horhe LORENCO nema DILEMU: Mark MARKES bi morao da ISPOŠTUJE UGOVOR sa Hondom pre nego što POTRAŽI drugi tim

Markes nije završio nijednu gran pri trku od početka sezone i trenutno se nalazi na 19. mestu u šampionatu sa svega 15 poena

Izvor: K1info

11/08/2023 > 16:43

podeli vest:

Horhe LORENCO nema DILEMU: Mark MARKES bi morao da ISPOŠTUJE UGOVOR sa Hondom pre nego što POTRAŽI drugi tim
Foto: Youtube PrintScreen/MotoGP Today


Mark Markes bi trebalo do kraja da ispuni svoj ugovor sa Hondom pre nego što eventualno pređe u KTM ili Dukati, smatra Horhe Lorenco.

Markes ima potpisan ugovor sa Hondom do kraja 2024. godine, ali su njegove nade za osvajanje sedme titule u najjačoj klasi ispraile već sa prvim ovogodišnjim trkama, a stvari ne izgledaju mnogo bolje kada je u pitanju sezona 2024.

Ali Lorenco, koji je završio karijeru kao Markesov suvozač u Repsol Hondi, savetuje ga da ispoštuje ugovor pre nego što potraži drugu ekipu.

- Ukoliko Mark napusti Hondu pre isteka ugovora to bi bilo veoma loše - rekao je trostruki MotoGP šampion Lorenco za DAZN.

Foto: Youtube PrintScreen/Motorsports on NBC

Horhe Lorenco

- Takva odluka bi bila pogubna. Takođe moramo da se prisetimo da je na trci u Herezu 2020. obišao druge vozače kao da su iz Moto2. A motocikl ni tada nije bio dobar.  Verujem da morate biti jaki i zreli, i voleo bih da Mark ispuni svoj ugovor.

Lorenco je potom uporedio Markesa (30) sa vozačem Formule 1 Fernandom Alonsom (42).

- Da, istina je da Mark ima više povreda od Fernanda, motocikli su fizički zahtevniji i opasniji od automobila. Ali treba sačekati još godinu dana, završiti sa Hondom, a onda sa 31. testirati KTM. Ili sa Dukatijem još dve godine za devetu i desetu titulu - kaže Lorenco.

Ekipa KTM-a, čiji je sponzor Red Bull, redovno se navodi kao sledeća stanica u Markesovoj MotoGP karijeri. Oni se nadaju da će imati više od 4 motocikla do 2025.

Na prošlonedeljnoj VN Britanije, Markes je izjavio:

- Nisam razgovarao sa njima. Da li je moj menadžer razgovarao sa njima? Nemam takve informacije.

Foto: Tanjug/Bradley Collyer/PA via AP

 

Lorenco je na ovo reagovao:

- Mark i KTM će imati razgovore. Siguran sam u to, ali ne znam da li će se dogovoriti - rekao je Lorenco i ponovio nadu da će Markes ostati u Hondi 2024.

- Verujem da bi Mark morao da ostane u Hondi iz više raloga. Zbog povrede u Herezu propustio je polovinu dosadašnjih trka, a Honda mu nije uzela ni cent zbog toga, a mogli su to da urade.

- Hondino ponašanje bilo je korektno. Njihova namera sigurno nije da budu među poslednjima i oni se zaista trude. Druga je stvar koliko u tome uspevaju. Mark ima najgori motocikl do sada, ali oni naporno rade. Morao bi da ostane iz lojalnosti, sada bi Mark trebalo da podrži Hondu - primećuje Lorenco.

Mark Markes nije završio nijednu gran pri trku od početka sezone i trenutno se nalazi na 19. mestu u šampionatu sa svega 15 poena.

Ostavite komentar