Sport > Ostali sportovi

Marko Beceki pred NASTAVAK MotoGP šampionata: Mislim da ZASLUŽUJEM fabrički motocikl

Vozač Mooney VR 46 tima posle osam trka zauzima treću poziciju sa bodom zaostatka za Horheom Martinom i 36 za vodećim Banjajom

Izvor: K1info

04/08/2023 > 13:58

podeli vest:

Marko Beceki pred NASTAVAK MotoGP šampionata: Mislim da ZASLUŽUJEM fabrički motocikl
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno


Posle više od mesec dana pauze, takmičari u sve tri klase šampionata u motociklizmu danas se vraćaju na stazu treninzima na stazi Silverston za VN Britanije.

Jedno od najprijatnijih ovogodišnjih iznenađenja kada je najjača klasa u pitanju je Marko Beceki. Vozač Mooney VR 46 tima posle osam trka zauzima treću poziciju sa bodom zaostatka za Horheom Martinom, dok vodeći Frančesko Banjaja ima 36 poena prednosti.

Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Marko Beceki i Frančesko Banjaja

Beceki veruje da zaslužuje fabrički Dukati motocikl za sezonu 2024., dok u ovoj sezoni vozi prošlogodišnji model Dukatija.

Ipak, prelazak u fabrički tim neće se desiti bar do 2025. godine, ali to ne znači da Beceki ne može da dobije isti motor kao Frančesko Banjaja i Enea Bastijanini.

Ali uprkos glasinama, Italijan tvrdi da nije siguran šta će se dogoditi.

- Mislim da zaslužujem fabrički motocikl. Srećan sam ako će to biti u Mooney VR 46 timu, ali ako ne, onda ćemo videti - rekao je Beceki i nastavio.

- Očekivao sam da ću biti brz, ali ne i da ću ovako započeti sezonu. Normalno je da ne očekujete pobede ili podijume u drugoj sezoni u MotoGP-u.

Foto: Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

 

Beceki ne krije da su ga dobre vožnje izbacile u prvi plan.

- Čudno je jer je život postao drugačiji. Mnogo ljudi me prepoznaje. To je fantastično jer je ovo vrh motosporta. Biti brz i konkurentan je nešto neverovatno i nadam se da ću nastaviti ovako.

Marko Beceki je u ovogodišnjem šampionatu trijumfovao na trkama u Argentini i Francuskoj, kao i na sprint trci u Holandiji, dok je odustao na VN Španije.

Ostavite komentar