Sport > Ostali sportovi

Vuleta napravila skok sezone, 7,06 - Ivana i Milica NAPADAJU ZLATO na EP u Minhenu

Srpske atletičarke Milica Gardašević i Ivana Vuleta takmiče se u finalu u disciplini skok u dalj

Autor: Novosti

18/08/2022 > 21:29

podeli vest:

Vuleta napravila skok sezone, 7,06 - Ivana i Milica NAPADAJU ZLATO na EP u Minhenu
Foto: Starsport


Ivana Vuleta i Milica Gardašević, reprezentativke Srbije, nastupaju u finalu discipline skok u dalj na Evropskom prvenstvu u atletici.

Svetska šampionka u dvorani Ivana Vuleta je otvorila seriju odlično. Skočila je 7.06. Napravila je rekord sezone. Milica Gardašević je prestupila, mlada atletičarka debituje na Evropskom prvenstvu.

Srpske atletičarke Milica Gardašević i Ivana Vuleta do finala su došle na uzbudljiv način.

Gardaševića je do završnice došla skokom karijere. Rezultatom 6.83 plasirala se direktno u završnicu.

Ivani Vuleti je rezultat 6.67 u trećoj seriji doneo rezultat u finalu. Kvalifikacije je završila kao prva u "B" kvalifikacionoj grupi, a ukupnim plasmanom došla je do četvrte pozicije.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvarila je aktuelna svetska prvakinja Nemica Malaika Mihambo sa preskočenih 6.99 metara, dok je drugo mesto posle skoka u poslednjoj seriji zauzela Ukrajinka Marina Beh-Romančuk (6,87).

Rezultati koji su naše dve atletičarke ostvarile u kvalifikacijama daju nam nadu da bismo možda i obe mogli da vidimo jednu do druge na nekom od stepenika. Nadamo se da će neka od njih dve osvojiti i zlatnu medalju i omogućiti nam da čujemo himnu "Bože pravde" pred publikom u Bavarskoj.


 

Ostavite komentar