Sport > Fudbal

STANKOVIĆ: Biće bolje u Beogradu, uz PUNE TRIBINE NAŠIH NAVIJAČA

Trener Crvene zvezde veruje u svoj tim i ispunjenu Marakanu. Liga šampiona i dalje je ralanost za našeg šampiona

Autor: K1info

18/08/2022 > 08:07

podeli vest:

STANKOVIĆ: Biće bolje u Beogradu, uz PUNE TRIBINE NAŠIH NAVIJAČA
Foto: FK Crvena zvezda


Fudbaleri Crvene zvezde su poraženi rezultatom 3:2 od Makabija u Haifi u okviru plej-ofa za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona, a utiske posle meča izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

- Težak meč za obe ekipe, jer su bile oscilacije i kod nas i kod Makabija, međutim oni su iskoristili ove koje smo mi imali. Rekao sam i pre meča da detalji odlučuju, ali mi ne gubimo nadu. Ima stvari koje moraju dosta bolje, pre svega agresivnost, jer u nekim momentima nismo uspeli da ispariramo, pogotovo na drugim loptama na kojima insistiramo i dosta radimo. Neko će možda reći da nismo imali ljude za to, ali ne bih se složio s tim. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu na teškom gostovanju, ali završeno je samo prvo poluvreme. Nisam, niti ću ikad biti zadovoljan kad se izgubi, ali jedan gol nije veliki nedostatak. U Beogradu moramo biti agresivniji i pokazati najjači karakter koji imamo u sebi - počeo je Stanković.

 
Bilo je grešaka, ali Mister je zadovoljan odnosom igrača prema utakmici. 
 
- Dosta neiznuđenih grešaka  je bilo tamo gde to nije dozvoljeno. Ne mogu da budem nezadovoljan odnosom, željom i voljom. Ipak, utakmica traje 90 minuta, stvar je koncentracije, ulaska u blok, da se ne dozvoli centaršut, no, sada su vruće glave. Mogli smo detalje u igri bolje da iskontrolišemo, ali nemam zamerke za igrače, jer ovo je teško gostovanje. Na momente smo kontrolisali utakmicu, na momente ne i gledaćemo da se to ne dešava u Beogradu. Optimista sam, zaista, gledajući utakmice koje je Makabi imao pre nas, protiv Olimpijakosa, mislim da smo im napravili više problema. Na stranu poređenja, moramo da pokažemo da zaslužujemo da igramo Ligu šampiona. Imamo šansu, nije ništa gotovo, ali kako je nama bilo teško ovde, biće i njima u Beogradu.
 
Detaljnije je Stanković analizirao ekipu Makabija i kao njihov glavni adut istakao - agresivnost. 
 
- Pre utakmice smo se plašili njihove tranzicije i kontranapada. Imaju kvalitet, dobru distribuciju lopte, ali na mene je najveći utisak ostavila njihova agresivnost na svakom delu terena, posebno u veznom redu. Na momente smo odgovarali, na momente ne, ali kada je takva utakmica, prevagu donose sredina terena, oduzete i druge lopte. Ako uspemo da se poboljšamo u tom segmentu, sa našom brzinom i kvalitetom u vidu Kataija, Pešića, Ivanića, Bukarija, Kangve, biće to dobro, svi oni će biti dosta bolji u Beogradu. Ne kažem da su večeras bili loši, ali biće bolji na Marakani. Želimo da odgovorimo dobrom agresivnošću. Nema izrazitog favorita, mogla je utakmica da ode na jednu ili drugu stranu, to je rekao i njihov trener pre meča, a nažalost je prvo poluvreme otišlo na njihovu. Uz poboljšanje stvari o kojima pričamo, sigurno možemo da očekujemo kvalitetniju Zvezdu u Beogradu. Na našem stadionu je sasvim drugačije. 
 
Kao najveći Zvezdin adut u revanšu, Stanković navodi punu Marakanu. 
 
- Kada izgubiš utakmicu nisi zadovoljan. Makabi ima prednost gola, moramo da budemo bolji u mnogo segmenata da okrenemo stvari u našu korist. Nema lakog ulaska u grupnu fazu Lige šampiona, ali ovakav nivo i ritam nam treba. Sigurno ćemo izvući pouke i biti bolji u revanšu, jer ova ekipa uvek teži da napreduje. Dosta puta smo bili saterani leđima uza zid, pogotovo prošle godine, ali njihova reakcija je bila za ponos i to očekujem u Beogradu. Biće teška utakmica na Marakani za obe ekipe, ali gledaćemo da iskoristimo domaći teren i da pouke pretvorimo u našu korist, te da limitiramo njihove dobre strane i budemo agresivniji. Dosta agresivniji nego danas. 
 
Oko stanja Bukarija koji je prinudno izmenjen će se više znati sutra... 
 
- Bukari je prinudno zamenjen, čekamo da dođemo u Beograd, radićemo kontrolu, pa ćemo znati više. Tražio je izmenu, desila se u momentu gde smo već menjali, ali dobro, nadam se da nije veliki problem kada je reč o njemu. 
 
U revanšu nas čeka puna Marakana, nema sumnje u to. 
 
- Ne sumnjam u navijače Crvene zvezde, jer njima ne treba pozivnica. Znaju kako je biti uz tim i klub u momentima kada je lepo i kada to nije. U deficitu smo jednog gola i oni će znati da naprave atmosferu uz koju ćemo otići dalje. Večeras je takođe bilo "vruće", kada je reč o atmosferi na stadionu, ali više sam fasciniran onim u Glazgovu, bez da uvredim ikog - podvukao je Stanković. 
 
Utakmica na Marakani igra se u utorak 23. avgusta od 21 čas, a podsećamo vas i na navijačku akciju da svi na zapad i istok dođu u crvenim majicama, a na sever i jug u belim, kako bi napravili spektakl za pamćenje.

Ostavite komentar