Sport > Košarka

JEDAN JE NOVAK - došao u Ljubljanu da bodri Orlove

Košarkaši Srbije od 20.15 igraju pripremnu utakmicu pred očima javnosti uoči dve kvalifikacione utakmice za Mundobasket i Eurobasket

Autor: Novosti

17/08/2022 > 20:47

podeli vest:

JEDAN JE NOVAK - došao u Ljubljanu da bodri Orlove
Foto: Fiba.basketball


Košarkaška reprezentacija Srbije je, pripremajući se za velike izazove, imala za sredu uveče zakazan kontrolni meč protiv Slovenije u Ljubljani, a čitavu priču ulepšao je Novak Đoković. 

 

 

Protivnik će biti Slovenija u Ljubljani, što će biti svojevrsna repriza finala Evropskog prvenstva iz Istanbula od pre pet finala kada su "zmajčeki" sa Igorom Kokoškovim odneli zlato ispred selekcije koju je predvodio Aleksandar Đorđević.

 

 

Rezultat neće biti u prvom planu, a reflektori svakako idu ka dvojici glavnih figura u oba tabora i NBA zvezdama, Luki Dončiću i Nikoli Jokiću.

Mnoge ljubitelje sporta iznenadio je naš najbolji teniser svih vremena jer je došao s ocem Srđanom u halu "Stožice" da bodri "orlove".

 

 

Podsetimo, ovo je prva javna utakmica pojačanih "orlova" selektora Svetislava Pešića pred velika ovogodišnja iskušenja, a Noletov dolazak oduševio je i košarkaše Srbije, ali i domaćine.

 

 

Naše košarkaše čekaju kvalifikacioni mečeve protiv Grčke (25. avgust, Beograd) i Turske (28. avgust, Istanbul), u drugoj fazi borbi za šampionat sveta, ali i najveći košarkaški događaj ove godine - Evropsko prvenstvo koje će se održati u septembru.

 

 

Ostavite komentar