Sport > Ostali sportovi

CRVENE ZASTAVE i na trećem treningu u Monaku, HAMILTON SE SLUPAO, slede KVALIFIKACIJE

Pet minuta pre isteka vremena, Luis Hamilton je u petoj krivini izgubio kontrolu nad svojim bolidom i udario u zaštitnu ogradu

Izvor: K1info

27/05/2023 > 14:07

podeli vest:

CRVENE ZASTAVE i na trećem treningu u Monaku, HAMILTON SE SLUPAO, slede KVALIFIKACIJE
Foto: Tanjug/AP/Luca Bruno


Takmičari Red Bula Maks Ferstapen i Serhio Perez bili su najbrži na trećem treningu za VN Monaka. Holanđanin je odvezao najbolji krug u vremenu 1:12,776, dok je Perez bio sporiji za 0,073 sekunde. Treći rezultat ostvario je Lens Strol iz ekipe Aston Martin, koji je za Ferstapenom zaostao 0,166 sekundi.

Karlos Sainc je kao i u prvom treningu bio brži od svog kolege Šarla Leklera, dok je Lando Noris ponovio rezultat iz drugog treninga kada je bio peti.

Alpinin vozač Pjer Gasli je trening završio sa šestim vremenom, a iza njega se našao Šarl Lekler sa zaostatkom od 0,699 sekundi za prvoplasiranim Holanđaninom.

Luis Hamilton, koji je pet minuta pre kraja udario u zaštitni zid, nakon čega je istaknuta crvena zastava, bio je osmi, dok su poslednja dva mesta među prvih deset pripala drugom Alpininom takmičaru  Estebanu Okonu i Valteriju Botasu iz Alfa Romea.

Hamilton je postavio najbrže vreme u prvom sektoru pre udarca u ogradu, oštetivši prednji levi točak i vešanje na svom unapređenom W14 bolidu. Trening nije nastavljen jer je do isteka predviđenog vremena ostalo oko 5 minuta.

Inače, vozači su u trećem treningu izvezli manji broj krugova nego na prva dva treninga. Poređenja radi, Maks Ferstapen je odvezao 19 krugova, u odnosu na 26 iz prvog i 30 krugova iz drugog treninga.

Kvalifikacije za VN Monaka na programu su u 16:00 časova.

Ostavite komentar